Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Laddplatser för elbilar samt möjlighet att hyra elfordon

Vid kommunhusets entré på Estunavägen 14 finns två laddstolpar att användas av allmänheten, helt utan kostnad för elen som tankas ned. Vid kommunhuset har du som privatperson också möjlighet att hyra elbil via den elbilpool som Norrtälje kommun använder för kommunala tjänsteresor.

Det är en del av Norrtälje kommuns vision att privatpersoner och företag i större utsträckning ska gå över till att använda elbilar, för att på så sätt minska miljöpåverkan vid transporter och vara en del av att de nationella miljömålen uppfylls. Kommunen stödjer detta med infrastruktur samt planerar att enbart ha miljöklassade tjänstebilar år 2020.

Som ett steg mot ett ökat och förenklat användande av elbilar i kommunen erbjuder vi laddplatser med el utan kostnad för elbilar vid kommunhuset samt möjlighet att under kvällar och helger hyra de elbilar som kommunen använder för tjänsterresor dagtid under veckorna.

I visionen ingår att både boende och besökare i framtiden lätt ska kunna hitta laddplatser för sina elbilar och dagligen kunna köra klimatsmart i hela kommunen.

Laddplatser utan kostnad för elen vid Norrtälje kommunhus

De två laddplatserna vid kommunhuset på Estunavägen 14 är av semisnabb klass och har Typ 2-uttag, som är standard inom EU, samt håller 32 ampere. Det innebär en laddning, beroende på bilmodell och batterityp, laddas från tomt till fullt batteri på ungefär tre till fyra timmar.

Laddningen är utan kostnad och för att kunna använda laddplatserna behövs en magnetbricka från leverantören InCharge. Den som har en egen magnetbricka kan ladda sin bil när som helst på dygnet när platserna är lediga.

Om du inte har en InCharge-magnetbricka finns det att låna i kommunhuset för att starta laddning under följande tider:

Måndag-Fredag 08.00-16.30.

Lördag, söndag och röd dag har vi stängt och kan inte låna ut magnetbrickan.
Dag innan röd dag har vi öppet 08.00-16.30.

Parkerings- och laddningstiden för elbilar på platserna är fyra timmar med P-skiva. Fler laddningsplatser i kommunen hittar du bland annat här: 

  • Norrtälje Energi - en publik snabbladdare som är gratis för allmänheten
  • Nordrona - vid infarten till Campus på parkeringen till vänster efter grinden från stan sett finns en publik normalladdare som är gratis.
  • Hitta fler laddplatser på uppladdning.nu.

Hyr elbil vid kommunhuset och på Campus Roslagen

Norrtälje kommun använder bland annat fordon med låg miljöpåverkan en elbilpool under dagtid för kommunala tjänsteresor, vilket innebär en besparing för både miljö och skattebetalare. Energikällan är ren och inte behöver transporter samt att kostnaden är ungefär en fjärdedel jämfört med de hyrbilalternativ som tidigare har använts.

Du kan som privatperson eller företag hyra samma bilar under vardagar mellan kl. 16.00 och 07.30 samt under helger.

Läs mer på uthyrarens hemsida genom att klicka här.

Senast ändrad: 2022-03-23
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.