Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

James Webb - the dreamer in me meets the dreamer in you

Norrtälje konsthall. Nästa tillfälle: 20 apr kl. 11:00 Visa alla tider

The dreamer in me meets the dreamer in you
James Webb
24/3-13/5 2018

 

James Webb (född 1975) är en Sydafrikansk konstnär baserad i Kapstaden. Hans konstnärliga arbete innefattar bland annat storskaliga installationer på olika konstinstitutioner, men även mindre oannonserade interventioner i det offentliga rummet.

Som oftast tar hans arbete form som ett slags störning av normaliteten, vars syfte är att undersöka föreställningar om vår omvärld men syftar även till att undersöka dynamiken i olika typer av kommunikationssystem.

Webb använder en rad olika konstnärliga praktiker så som ljud, installationer och text, ofta med konceptuella och minimalistiska förtecken, hans arbete bär tydliga spår av hans akademiska erfarenheter inom reklam, religionsvetenskap och teater.

 

Webb har tidigare ställt ut på bland annat MAC/VAL (Musée d'Art Contemporain du Val-de-Marne) i Paris, Yorkshire Sculpture Park i Storbritannien och på Darat al Funun i Jordanien. Han har även deltagit i en rad olika biennaler världen över.

Under 2013 gjorde Webb en audioguide till Skogskyrkogården, Let Me Lose Myself, med syfte att undersöka subjektets ovisshet genom att närma sig livets enda visshet, döden.   

2016 hade Webb residens på IASPIS och ställde då ut sitt verk Prayer (Stockholm) på Historiska Museet som en del av utställningen History Unfolds. Samma år ställde Webb ut i samlingsutställningen Malmös Leende curerad av Edi Muka för Statens Konstråd.

 

Mer om evenemanget

Plats/lokal
Norrtälje konsthall
Tid
Kl. 11:00-16:00
Datum

Antal tillfällen: 20 st

Visa kalender
  • april: 20 21 22 24 25 26 27 28 29
  • maj: 1 2 3 4 5 6 8 9 11 12 13
Arrangör
Norrtälje konsthall
Kontaktinformation
Adress
Galles gränd 7
761 30 Norrtälje
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.