Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Val 2018

Söndagen den 9 september är det val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Här hittar du all information som berör valet i Norrtälje kommun och även länkar till mer information på valmyndighetens hemsida.

Röstkort för valet 2018

For information about the election in 30 other languages, please visit the website of The Election Authority by clicking this link. 

Söndagen den 9 september är det val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige.

  • Du som har rätt att rösta i något av valen kommer att få hem ett röstkort i brevlådan i mitten av augusti.
  • På röstkortet står det bland annat vilka val du har rätt att rösta i, vilket valdistrikt du tillhör och i vilken lokal du kan rösta i på valdagen.
  • Du kan välja att rösta i vallokalen i det valdistrikt där du är folkbokförd eller så kan du förtidsrösta i någon av landets alla förtidsröstningslokaler.

22 augusti - 9 september: Förtidsröstning  

 

  • Vid förtidsröstning behöver du ha med dig ditt röstkort och en giltig ID-handling, alternativt någon som kan styrka en identitet.
  • Du kan förtidsrösta i hela Sverige.
  • I Norrtälje kommun kommer du att kunna förtidsrösta i ett antal lokaler från och med onsdagen den 22 augusti och till och med valdagen den 9 september.
  • På valdagen kan du endast förtidsrösta i Kommunhuset Ankaret.
  • Här hittar du alla förtidsröstningslokaler

9 september: Valdag

 

 • På valdagen kan du rösta i vallokalen i det valdistrikt där du är folkbokförd och står med i röstlängden. Denna information framgår på röstkortet.
 • Du behöver ha med en giltig ID-handling eller någon som kan styrka din identitet när du röstar.
 • På valdagen kan du också förtidsrösta i Kommunhuset Ankaret mellan kl 08-20.

Tappat bort ditt röstkort? 

Om du vill förtidsrösta måste du ha ett röstkort. Har du tappat bort ditt röstkort kan du få ett nytt här:

 • Kontaktcenter i Kommunhuset Ankaret 
 • Kontaktcenter i Hallstavik under ordinarie öppettider.
 • Under pågående förtidsröstning kan du även få ett nytt på: 
 • Biblioteket i Rimbo
 • Se öppettider och karta

Du behöver inte hämta ett nytt röstkort om du tänker rösta på valdagen eftersom du står med i röstlängden. Då räcker det med id-handling. 

Flyttar du innan valet? 

Röstlängden fastställs 30 dagar innan valet och visar vilka som är folkbokförd i det aktuella distriktet just då. Om du flyttar just innan valet kan det hända att du inte kommer med i rätt röstlängd. Kontakta i så fall valadministration@norrtalje.se eller Länsstyrelsen för att begära rättelse eller tillägg i röstlängden.

Valdistrikt, valkretsar och röstberättigade

Norrtälje Kommun består av 41 valdistrikt. Kommunen har tidigare bestått av två valkretsar men inför valet 2018 har man beslutat om att slå ihop dessa till en enda valkrets. Cirka 300 röstmottagare arbetar under valperioden. Kommunen har cirka 50 000 röstberättigade i höstens val.

Val- och förtroendemannanämnden i Norrtälje kommun

Val- och förtroendemannanämnden är den lokala valmyndigheten i Norrtälje kommun. Nämnden har ansvaret för genomförandet av röstning inom kommunen. Val- och förtroendemannanämnden har också en valadministration bestående av tjänstemän på kommunstyrelsekontorets kansli. Du kan maila valadministrationen om du har frågor om valet valadministration@norrtalje.se

Val- och förtroendemannanämnden genomför en preliminär rösträkning av sent inkomna förtidsröster och brevröster under onsdagen den 12 september i Norrtäljesalen. Detta är en offentlig förrättning.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.