Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Rådgivande folkomröstning

Söndagen den 12 november 2017 hölls en rådgivande folkomröstning om glesbygdsskolor och kommunalt glesbygdsprogram i Norrtälje kommun.

Det här är frågan som den rådgivande folkomröstningen handlade om:
Vill du att Norrtälje kommun ska behålla och utveckla alla glesbygdsskolor samt upprätta ett kommunalt glesbygdsprogram med helhetsperspektiv över kommunens samtliga områden?

Den rådgivande folkomröstningen kom till genom en namninsamling, där mer än tio procent av de röstberättigade invånarna i kommunen hade skrivit under.

Kommunfullmäktige beslutade i enlighet med detta den 3 april att en rådgivande folkomröstning skulle hållas. Den 12 juni fastställde kommunfullmäktige att omröstningen skulle ske på söndag den 12 november i år.

Utslaget/resultatet i en kommunal folkomröstning är alltid rådgivande enligt lagstiftning.

Du kunde rösta på två sätt; antingen genom att förtidsrösta eller att rösta på omröstningsdagen den 12 november. För röstberättigade fanns tre alternativ: ja, nej och ett alternativ med en blank röstsedel.

Informationen på röstkorten fanns översatta till arabiska, dari/farsi, engelska, finska, romani, samiska, meänkieli och jiddisch.

Tietoa suomeksi

. Här kan du se det preliminära resultatet från och med söndag kväll

 

Kontakt
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.