Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Dokumentation från Hysingsvik 13 maj

Alla föreningar som vi samarbetar med lägger ner många timmar på att hjälpa till med affischering och inte minst annonsering på lokala hemsidor och riktade mailutskick för att nå ut med information om det aktuella mötet till så många som möjligt. Det är även annonser i Norrtälje tidning regelbundet. Föreningarna hjälper även till med bakning eller inköp för det som serveras i samband med mötet.

Landsbygdsträff Hysingsvik

Så här hade vår medarrangör i Hysingsvik skrivit i sina mailutskick: ”Det är inte ett möte för att diskutera med politiker (de deltar inte), utan här gäller det att vara konstruktiv och visa att vi vill något med vår bygd, fastboende som fritidsboende i hela vår del av Lännabygden (det blir även möte i Bergshamra 10/6). Så ta med grannar och vänner och kom och visa vår styrka, träffa folk från trakten och bidra till en bättre framtid för bygden!”

Stort tack till alla föreningar och dess eldsjälar som hjälper till!

 

Denna soliga lördag samlades vi i Länna Bygdegård där 11 personer deltog i samtalen, både bofasta och fritidsboende.  I samtalet kring vilka trender som framförallt påverkar invånarna nämndes bland annat digitaliseringen (dess utmaningar och möjligheter) liksom det allt sämre vägnätet som samtidigt ska fungera för den ökande biltrafiken (i och med ökande befolkning och turism). 

 

De fokusområden som deltagarna prioriterade högst var: 

  • Infrastruktur och kommunikation
  • Tillgång till service
  • Förutsättningar och villkor för företagande
  • Bygga och bo
  • Lokalt utvecklingsarbete

I samtalet kring vad som gjorts till 2022 för att Norrtälje kommun ska vara en bättre plats att bo och verka på fick vi in många konkreta förslag, vilka sammanfattats i korthet i ordmolnet. 

Även på denna plats blev det mycket diskussion kring behovet av gång- och cykelvägar, både ur säkerhetsperspektiv som för turism och hälsa.

 

Enklare byggprocesser efterfrågas liksom internet åt alla samt möjlighet att köpa mer lokalproducerat och närodlat.

 

Tack för givande och konstruktiva samtal!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.