Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Dokumentation från Riala 7 juni

I Riala var vi i Riala IF:s klubbstuga. Antalet deltagare varierade mellan 15 och 20 och medianåldern var relativt låg.

Ordmoln Riala

Något som ofta efterfrågas är statistik, bland annat hur många som bor i olika församlingar, befolkningsutveckling, demografisk utveckling och hur många fritidshus det finns.

Under sommaren kommer det att publiceras olika former av underlag på denna hemsida norrtalje.se/landsbygd. Underlaget kommer att vara relativt omfattande med syfte att beskriva kommunen utifrån olika perspektiv samt ge en sammanfattande bild över den kommunala verksamheten.

I Riala t.ex. finns ca 700 fritidshus och knappt 1500 mantalsskrivna invånare. Befolkningsökningen de senaste 10 åren är i procent bland de högsta i kommunen.

I denna församling finns numera två s.k. tätorter; Riala och Sättra. Båda samhällena var representerade.

En så enig grupp om prioriteringen av fokusområden har vi nog inte stött på tidigare: 

  • Infrastruktur och kommunikation
  • Tillgång till service
  • Kultur och fritid
  • Bygga och Bo

Som vi kan se i ordmolnet så sticker tre områden ut: internet åt alla, förbättrad kollektivtrafik och nya mötesplatser. Ytterligare frågor som diskuterades flitigt var behovet av säkrare vägar liksom gång- och cykelvägar.

 

Listan på saker och områden som skulle behöva tillkomma eller förbättras fram till år 2022 blev lång men mycket av diskussionerna handlade även om hur man själva skulle kunna bidra till att, själva eller i samverkan med andra, åstadkomma viktiga förändringar.

Stort tack till er deltagare för ert engagemang! 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.