Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Dokumentation från Finsta 1 juni

Ordmoln Finsta

Från de tidigare mötena har vi redovisat antal deltagare och i viss mån vilka åldersgrupper som dominerat. Könsfördelningen har vi tidigare ej berört, dock kan vi konstatera att i Finsta var 2/3 av deltagarna kvinnor vilket gör detta möte lite unikt. Ska även tilläggas att kvinnorepresentationen varit mer än hälften även på andra platser såsom Vätö och Herräng.

Här kommer de rangordnade fokusområdena:

1. Upplevelse och Turism

2. Infrastruktur och kommunikation

2. Kultur och Fritid

3. Tillgång till Service

3. Lokalt utvecklingsarbete

3. Förutsättningar och villkor för företagande

 

Även här talades det om behovet av platsutveckling och vikten av tillgänglig natur, trots att dessa inte nämndes specifikt som nya fokusområden. Att utveckla bygden kring en långsiktig satsning kring heliga Birgitta var ett genomgående tema.

En annan aspekt som lyftes var trenden kring att fler flyttar in, men att färre människor möts. Likaså att traditionella jobb försvinner och digitaliseringen är ett faktum, men få ser vilken möjlighet digitaliseringen ger kring att skapa nya jobb.

En efterfrågan på fler fysiska mötesplatser finns, både för de sociala mötena men likaså för de innovativa. Och det finns också en efterfrågan på mer kunskap och inspiration kring digitaliseringens möjligheter till nya jobb.

Många andra synpunkter, idéer, reflexioner och perspektiv lämnades.

Stort tack till er deltagare!

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.