Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Dokumentation från Bergshamra 10 juni

Ordmoln Bergshamra

Gällande prioriteringen av fokusområden fanns ingen riktig tydlig bild, förutom behovet av förbättrad infrastruktur och kommunikation, inte minst behov av tätare busstrafik och fler gång- och cykelvägar. Det fanns även förespråkare för miljöfrågor som fokusområde sedan kom det även in ett helt nytt förslag på fokusområde nämligen ”integration”:

1. Infrastruktur och kommunikation
2. Bygga och bo
2. Tillgång till service
2. Lokalt utvecklingsarbete
3. Upplevelse och turism
3. Förutsättningar och villkor för företagande
3. Kultur och fritid
3. Integration

Åtgärder som behöver göras för att rädda Östersjön liksom få bättre kvalitet på vattnet i Bergshamraviken var exempel på en engagerande fråga liksom att det ej finns en fördjupad översiktsplan (FÖP) för Bergshamra tätort trots att Bergshamra är kommunens femte största samhälle. En FÖP anses behövs som ramverk, inspirationskälla och tillskyndare av detaljplaner.

Bland deltagarna diskuterades flitigt behovet av ett utvecklat lokalt utvecklingsarbete detta med önskan om mer ideell verksamhet och funderingar kring hur man åstadkommer det. Det finns många goda exempel på lokala utvecklingsgrupper i Norrtälje kommun som har åstadkommit mycket.

Tack alla för ert engagemang!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.