Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Dokumentation från Björkö 29 april

I Medborgarhuset i Björkö fick vi börja med att ställa fram fler bord. Till slut landade det på knappt 50 deltagare. Ca en tiondel var fritidsboende. Många frågor ventilerades inledningsvis och många av frågorna och synpunkterna hade sin bas i skolfrågan. Bland annat att skolfastigheterna framtidssäkras.

Björko

Samma arbetssätt som på tidigare möten tillämpades med arbeten, workshops uppdelade i grupper med livliga och konstruktiva diskussioner.

 

Följande områden var i fokus:

  • Tillgång till service med  bland annat resursfördelnings- och budgetprinciper.
  • Infrastruktur och kommunikation, till exempel bredbandsbehovet och behovet av förbättrad kollektivtrafik under vinterhalvåret.
  • Förutsättningar och villkor för företagande
  • Bygga och bo; hyresrätter till rimligt pris och äldreboende

En idé som framfördes var ett lokalt centra som kan samla olika samhällsservice, liksom arbetsplatser som möjliggör distansarbete. En annan uppmaning till kommunen var att vända på perspektivet och att tänka ”Aktion” istället för ”Reaktion”, dvs. hur behålla/utveckla istället för att vänta och se vad som händer.

 

En innehållsrik och på många sätt spännande förmiddag med många inspel och idéer. Tack alla som bidrog till detta!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.