Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Evenemang under jubileumsåret

För att uppmärksamma 400-årsjubilaren arrangerar Norrtälje kommun olika evenemang under 2022. Alla evenemang finns listade i vår evenemangskalender Visit Roslagen.

Du hittar evenemangskalender här

Genom samarbete med både företag, föreningar och kulturaktörer kommer ett brett program att rullas ut under året. Några extra festliga tillfällen kan redan nu noteras: den 29 mars (det datum då staden officiellt föddes 400 år tidigare) samt den 30 juli.

Men jubileumsåret kommer att fyllas med mycket mer än bara fester. Fokus ligger såklart på att sätta firandet i sitt rätta sammanhang, det vill säga vad som hände när staden fick sina nycklar.

En filmserie kommer att lyfta fram händelserna, och sätta stadens utveckling i ett nytt ljus. Under jubileumsåret kommer även en ny bok lyfta fram historien, och i Zettersténska villan, vid Faktoriparken, kommer det att finnas en utställning om Norrtälje stad och dess utveckling.

Senast ändrad: 2021-12-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.