Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Utebadet en oas i sommaren

Utebadet i Hallstavik är en riktig favorit på sommaren. Undra på det! Detta bad har något för alla åldrar.

lena lundblad utebad Hallstavik

Utebadet i Hallstavik är ett populärt utflyktsmål i kommunen. Lena Lundblad är chef för badet och mycket nöjd med verksamheten.

Det dröjde inte länge innan succén var ett faktum. Redan första sommaren blev det rusning till det spännande nybygget, ett stenkast från golfbanan i östra delen av samhället. Visserligen är bad till viss del väderberoende, men även under regniga och kyligare dagar kommer besökare för att simma och bada. Här håller vattnet (oftast) en temperatur på 27 grader, och det finns goda möjligheter för både motionssim, bubbelbad, relax och allmänt lek och skoj.

Ha koll på dina barn
Ute på området finns det gott om personal som i sina blåa tröjor syns tydligt för alla besökare. Men alla föräldrar är ansvariga för sina barns säkerhet och det är personalen noga med att påpeka: de är inga barnvakter.

- Vi har incidenter varje år, som beror på att föräldrar inte har uppsikt över sina barn. Det är viktigt att förstå att saker kan hända snabbt och att man behöver vara i närheten för att kunna hjälpa till när det behövs.

Det säger Lena Lundblad som jobbar som enhetschef på Hallstaviks badhus. Under sommaren har hon samma ansvar på Hallstaviks utebad, då vanliga badhuset är stängt.

Säkert att bada
Det ligger ett tydligt säkerhetstänk bakom bygget av Hallstaviks utebad. Ett exempel på det är att vattenrutschkanan inte slutar nere i en allmän del av bassängen. Efter åkturen går man helt enkelt ur rutschkanan direkt ut på marken intill. Detta för att ingen ska få en rutschkaneåkare över sig av misstag.

Här finns också en strandliknande del av bassängen, där vägen ned i vattnet gradvis blir djupare, vilket gör det enklare att gå i och ur vattnet. Det finns delar av bassängen som fungerar som bubbelpooler, det finns en avskild hoppdel, liknande den hopplagun som även finns på Norrtälje badhus.

Bastu, plats för picknick och beachvolleyboll
På badet finns även beachvolleyboll-plan, omklädningsrum, bastu, generöst med gräsytor där man kan ligga och sola och äta sin medhavda picknick. Den som vill köpa fika, lunch eller glass kan göra det i receptionen. Det finns möjlighet att gå på vattengympa, och det är drop in som gäller, så ingen anmälan behövs.

Här kan du läsa mer om öppettider och priser för att besöka Hallstavik utomhusbad. 

Välkommen!

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.