Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norra Båtlinjen

Från och med 2 juli 2019 är Norra Båtlinjens M/S Rex åter på plats i Norrtälje Hamn. Med Norra Båtlinjen kommer du ut i skärgården från Norrtälje och båten går kl. 10.00 från hamnen (kajsidan) till Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma tisdag till söndag från 2 juli fram till den 11 augusti 2019.

M/S Rex

Tider och taxor

Norra Båtlinjen trafikeras av båten M/S Rex tisdag till söndag på sträckan Norrtälje, Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma mellan den 2 juli och 11 augusti.

Turen finns med på Waxholmsbolagets tabell 27A och 27B. Du köper biljetten ombord och kan klicka här för att se vad resan kostar. För resa mellan Norrtälje och Lidö eller Arholma gäller taxa 4 och för resa mellan Norrtälje och Håknäs eller Gräddö är det taxa 3.

Kontakta gärna destinationsbolaget Visit Roslagen för tips om aktiviteter och boende längs vägen.

Du kan också använda SLs reseplanerare nedan för att planera din resa till eller från till Norrtälje kommun: SL - Storstockholms Lokaltrafik

Biljetter

Betalning sker ombord på båten enligt Waxholmsbolagets ordinarie betalningssystem. Båten är registrerad för 148 passagerare och kan inte ta ombord fler när den gränsen uppnåtts. Inga förbokningar går att göra, men är ni en grupp på mer än 10 personer så föranmäl det till Waxholmsbolaget på telefonnummer 08-600 10 00.

Vid resa med Norra Båtlinjen finns möjlighet att parkera Roslagsskolan på Bältartorpsgatan 7 i Norrtälje. Parkeringstillstånd krävs och finns att hämta på Visit Roslagens turistbyrå på Lilla Brogatan 3. Utanför turistbyråns öppettider finns tillstånd att hämta på Åtellet.

Tidtabell för Norra Båtlinjen från Norrtälje hamn

 

10.00: Avgång Norrtälje hamn - längst ut på hamnkajen 

10.50: Ankomst/avgång Håknäs

11.10: Ankomst/avgång Gräddö

11.25: Ankomst/avgång Lidö *

12.15: Ankomst Arholma 

---

15.00: Avgång Arholma 

15.50: Ankomst/avgång Lidö *

16.05: Ankomst/avgång Gräddö

16.25: Ankomst/avgång Håknäs 

17.15: Ankomst Norrtälje Hamn 

* = Påstigning vid Lidö måste förbeställas hos trafikexpeditionen i Vaxholm, telefon 08-686 24 64, senast 30 minuter före avgång.

Res vidare i skärgården

Förutom sträckan till Arholma kommer det också vara möjligt att åka på dagstur till Fejan, genom att ta anslutande trafik från Lidö. Den som vill båtluffa kan övernatta på Lidö eller Arholma och dagen därpå åka med andra linjer, till exempel Nord-Sydlinjen som går ända ner till Nynäshamn. 

Ta en tur till sköna Söderarm - längst ut i skärgården

Söderarm ligger på ön Torskär, längst ut i skärgården, på gränsen till Ålands hav. Här finns ytterskärgårdens praktfulla natur och varierade djurliv, samtidigt som du med utsikt över det vidsträckta havet kan njuta av bastubad och ett dopp i den stora badtunnan. Du kan också åka på örn- och sälsafari, paddla kajak, segla och upptäcka mycket mer på ön.

Klicka här för att komma till Visit Roslagens hemsida och läsa om Söderarm och hur du kan resa dit. På Söderarms hemsida kan du också läsa mer om ön och dess utbud.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.