Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norra Båtlinjen

Norra Båtlinjen tar dig enkelt och bra ut i den vackra skärgården från Norrtälje. Båten M/S Rex går kl. 10.00 från hamnen (kajsidan) till Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma onsdag till söndag från 8 juli fram till den 9 augusti 2020.

En grupp väntande resenärer håller coronaavstånd medan de tittar på båten Rex, som ligger förtöjd vid kajen i solskenet.

Norra Båtlinjen trafikeras av båten M/S Rex onsdag till söndag på sträckan Norrtälje, Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma mellan den 8 juli och 9 augusti.

Platser ombord begränsade på grund av coronaviruset

För att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minska risken för spridning av coronaviruset är antalet platser ombord begränsade under årets turer. Personalen avgör om du får gå på båten eller inte och de har rätt att neka dig att gå ombord. Vi kan alltså inte garantera någon en plats.

Hur många som får plats ombord varierar beroende på väder och möjlighet att vistas på båtens utomhussektioner.

Först till kvarn gäller

När aktuell gräns för passagerare uppnåtts tas inte fler ombord, vilket innebär att passagerare först i kön kommer med på resan och vi hälsar övriga välkomna tillbaka till Norra Båtlinjen en annan dag. Inga förbokningar går att göra.

Biljetter, tider och taxor

Turen finns med på Waxholmsbolagets ordinarie tidtabell och du köper biljetten ombord. För resa mellan Norrtälje och Lidö eller Arholma gäller taxa 4 och för resa mellan Norrtälje och Håknäs eller Gräddö är det taxa 3.

Waxholmsbolagets tabell 27A och 27B

Klicka här för att se vad resan kostar.

Betalning sker ombord med Visa/Mastercard eller med reskassan på SLs Access-kort.

Du kan också använda SLs reseplanerare nedan för att planera din resa till eller från till Norrtälje kommun:

SL - Storstockholms Lokaltrafik

Att göra ombord och i Roslagen

Ombord på M/S Rex finns kafeteriaservering och en fantastisk utsikt över vårt vackra Roslagen, som också erbjuder ett stort utbud av upplevelser. Kontakta gärna Visit Roslagenför för tips om aktiviteter och boende längs vägen.

Klicka här för att komma till Visit Roslagens hemsida.

Parkering vid Roslagsskolan

Vid resa med Norra Båtlinjen finns möjlighet att parkera Roslagsskolan på Bältartorpsgatan 7 i Norrtälje. Parkeringstillstånd krävs och finns att hämta på Visit Roslagens turistbyrå på Lilla Brogatan 3. Utanför turistbyråns öppettider finns tillstånd att hämta på Åtellet på Sjötullsgatan 10.

Tidtabell för Norra Båtlinjen från Norrtälje hamn

 

10.00: Avgång Norrtälje hamn - längst ut på hamnkajen 

10.50: Ankomst/avgång Håknäs

11.10: Ankomst/avgång Gräddö

11.25: Ankomst/avgång Lidö

12.15: Ankomst Arholma 

---

15.00: Avgång Arholma 

15.50: Ankomst/avgång Lidö

16.05: Ankomst/avgång Gräddö

16.25: Ankomst/avgång Håknäs 

17.15: Ankomst Norrtälje Hamn

Läs mer om M/S Rex här.

Res vidare i skärgården

Förutom sträckan till Arholma kommer det också vara möjligt att åka på dagstur till Fejan, genom att ta anslutande trafik från Lidö. Den som vill båtluffa kan övernatta på Lidö eller Arholma och dagen därpå åka med andra linjer, till exempel Nord-Sydlinjen, som går ända ner till Nynäshamn.

Nord-Sydlinjens tidtabell

Ta en tur till sköna Söderarm - längst ut i skärgården

Söderarm ligger på ön Torskär, längst ut i skärgården, på gränsen till Ålands hav. Här finns ytterskärgårdens praktfulla natur och varierade djurliv, samtidigt som du med utsikt över det vidsträckta havet kan njuta av bastubad och ett dopp i den stora badtunnan. Du kan också åka på örn- och sälsafari, paddla kajak, segla och upptäcka mycket mer på ön.

Frågor och svar om Norra Båtlinjen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.