Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunkoreograf KOKO

Under 2020 och 2021 hade dansgruppen ReAct! residens i Norrtälje kommun. Projektet kallas kommunkoreograf och förkortas till KOKO. Här kan ni se dansfilmen "The Cities Inside Us" som är skapad under KOKO-residenset.

"The Cities Inside Us"

Arbetet under 2020-2021

KOKO innebär ett samarbete snarare än att kommunen beställer uppdrag. Danskonstnärerna ges möjlighet att skapa relationer, både med invånare och personal, eftersom det sker under en längre tid.

Tillsammans beslutade vi att satsa på nitton dansprojekt. I de nitton projekten ingick 16 föreställningar och 35 workshops. Av nitton projekt så genomfördes nio enligt plan. Sju projekt ställdes in på grund av Corona. Av de sju inställda blev två projekt genomförda digitalt.

De helt inställda projektens pengar flyttades och bekostade två helt nya projekt: Norrtälje Dance Challenge & An action for Norrtälje Town hall.

Tack vare att ReAct! var så flexibla i sitt arbetssätt så kunde kommunens invånare få tillgång till många nya kulturaktiviteter. Många teater- och dansgrupper lyckades inte ställa om sin verksamhet men ReAct! skapade helt nya verk som kunde spelas utomhus, en digital danstävling, digitala workshops och interaktiva digitala föreställningar. Totalt har drygt 1097 invånare har tagit del av KOKO 2020-2021.

An Action for Norrtälje Town Hall

Ni kan fortfarande uppleva ”An Action for Norrtälje Town Hall” som är en interaktiv dansfilms-föreställning. Klicka på länken här nedan och växla mellan olika kameror som dansarna bär uppe på sina huvuden.

Här hittar ni An action for Norrtälje town hall: stream.reactactions.com 

Norrtälje Dance Challenge

Stort TACK till alla som deltagit och som tittat på Norrtälje Dance Challenge. Över 150 invånare dansade i de fina dansfilmerna. Se dem på ReAct!:s instagramkonto under #norrtaljedance. Vinnare av gruppvideon är Brandstationen i Hallstavik! Även Skebo skola var med i toppen och de tilldelades en egen dansföreställning med ReAct! på spelades på deras skolgård.

Bakgrund KOKO

KOKO har funnits sedan 2016 och totalt sju kommuner har deltagit. KOKO skapades för att hitta en modell som inspirerar och underlättar för kommuner att ha dansresidens.

Syftet är att utforska mötet mellan danskonstnär och kommun. Målet är att KOKO ska öppna upp för nya sätt att uppleva, samarbeta och utvecklas både som kommun och danskonstnär. KOKO bekostas av utvecklingsmedel från Kulturrådet och Norrtälje kommuns egna medel samt är ett samarbete mellan Region Stockholm och Västra Götalands Regionen. Projektekt KOKO Norrtälje är avslutat men deras Dansfilm kommer finnas tillgänglig under 2022.

Följ deras resa genom residenset via deras egen hemsida genom att klicka här.

Följ dem även på facebook genom att klicka här.

Läs mer om danskompaniet ReAct!! på deras webbplats.

Kontakt

Projektledare är Hanna Lundmark på Kultur- och fritidskontoret. Kontakt koko@norrtalje.se.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-06-01
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.