Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunkoreograf

År 2020 kommer Norrtälje kommun att ha en kommunkoreograf. Danskompaniet som har residens i kommunen heter ReAct! Danskonstnärerna ges möjlighet att skapa relationer, både med invånare och personal, eftersom det sker under en längre tid. Just nu är projektet delvis vilande på grund av Corona-pandemin.

ReAct! har residens i Norrtälje kommun år 2020.

Kommunkoreograf-residens är en typ av dansresidens med fokus på långsiktighet och är ett samarbete mellan kommunen och Kulturförvaltningen Region Stockholm, med utvecklingsbidrag från Kulturrådet. Här kan dansen verkligen göra avtryck. Kommunen och danskonstnärer får ett fördjupat samarbete och arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

På gång!

Danskompaniet kommer dansa på Stadsbiblioteket 29/10 och i Hallstaviks bibliotek 30/10. Läs mer på www.norrtalje.se/mittlov och/eller boka plats genom att klicka här.

De spelar sin finstämda och finurliga föreställning Library stories.

För att undvika trängsel och hålla det Corona-säkrat så kommer max 50 personer befinna sig i lokalen samtidigt.

Workshops och andra evenemang

Danskompaniet ReAct! kommer under sitt residensår erbjuda bland annat föreställningar, workshops, lovverksamhet, pop-up events och skapa dansfilmer. Allt bekostas av utvecklingsmedel från Kulturrådet och Norrtälje kommuns egna medel samt är ett samarbete mellan Region Stockholm och Västra Götalands Regionen.

ReAct! kommer vara verksamma både på skoltid och fritid och synas bland annat på bibliotek, skolor, Norrtälje busstation och även på olika dagliga verksamheter.

Följ deras resa genom residenset via deras egen sida genom att klicka här.

Följ dem även på facebook genom att klicka här.

Läs mer om danskompaniet ReAct!! på deras webbplats.

Kontakt

Huvudprojektledare är Hanna Lundmark på Kultur- och fritidskontoret. Kontakta henne via mailladress koko@norrtalje.se vid frågor eller idéer.

Till Kultur
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.