Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunkoreograf

År 2020 till sommaren 2021 kommer Norrtälje kommun att ha en kommunkoreograf. Danskompaniet som har residens i kommunen heter ReAct! Danskonstnärerna ges möjlighet att skapa relationer, både med invånare och personal, eftersom det sker under en längre tid. Just nu är projektet delvis vilande på grund av Corona-pandemin. Var gärna med i Norrtälje Dance Challenge.

ReAct! har residens i Norrtälje kommun år 2020.

Kommunkoreograf-residens är en typ av dansresidens med fokus på långsiktighet och är ett samarbete mellan kommunen och Kulturförvaltningen Region Stockholm, med utvecklingsbidrag från Kulturrådet. Här kan dansen verkligen göra avtryck. Kommunen och danskonstnärer får ett fördjupat samarbete och arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

På gång! NORRTÄLJE DANCE CHALLENGE!

Var med i ReAct!:s roliga dansvideo-tävling. Filma dig själv när du dansar solo, eller varför inte en duett eller gruppdans! Kanske vill alla dina grannar vara med! Enda regeln är att ni ska dansa utomhus. Välj din egen musik eller dansa i tystnad. Posta filmen på Facebook, Instagram eller Tik Tok under hashtag #norrtaljedance och ange i posten var i Norrtälje kommun du/ni dansar.

Dansvideotävlingen pågår 1 mars till 31 mars.

Besök evenemangs-sidan på visit roslagen genom att klicka här.

Vinnaren kommer kontaktas av ReAct! senast 2 april.

Följ oss här, på instagram, facebook och Tik tok för att delta. Mer info och instruktioner finns på www.norrtaljedance.com från och med 1 mars.

Skicka din video till koko@norrtalje.se eller läs mer på www.norrtaljedance.com

INSTÄLLDA EVENEMANG

Under våren 2021 är alla kulturaktiviteter på skoltid inställda. Offentliga program är tillfälligt inställda på grund av Corona. Planering av digitala projekt är i full gång. Under våren kommer kommunkoreograferna skapa en dansfilm med kommunen och dess invånare i fokus. Vill ni träffa ReAct!, delta i dansfilmen eller har en fråga maila: koko@norrtalje.se

Workshops och andra evenemang

Danskompaniet ReAct! kommer under sitt residensår erbjuda bland annat föreställningar, workshops, lovverksamhet, pop-up events och skapa dansfilm.

På påsklovet kommer dans-workshops sändas digitalt. Bokningslänk kommer komma under vecka 12. Målgrupp 8-14 år.

Allt bekostas av utvecklingsmedel från Kulturrådet och Norrtälje kommuns egna medel samt är ett samarbete mellan Region Stockholm och Västra Götalands Regionen.

Följ deras resa genom residenset via deras egen sida genom att klicka här.

Följ dem även på facebook genom att klicka här.

Läs mer om danskompaniet ReAct!! på deras webbplats.

Kontakt

Huvudprojektledare är Hanna Lundmark på Kultur- och fritidskontoret. Kontakta henne via mailladress koko@norrtalje.se.

Till Kultur
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.