Telefonin på Tiohundra ur funktion Läs mer...
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Offentlig konst i Norrtälje kommun

Den offentliga konsten kan omfatta alltifrån fysiska objekt som skulpturer eller väggmålningar till performance, tillfälliga installationer och sociala processer. I Norrtälje kommun finns den offentliga konsten i parker och grönområden, på gator och torg och på andra offentliga platser som bibliotek, skolor och äldreboenden.

Klara Kristalova - Flickan som försvann

Många gånger ägs och förvaltas den offentliga konsten av Norrtälje kommun men många privata initiativ har bidragit med den offentliga konsten på olika platser runt om i Norrtälje kommun. Konstens roll i stadsrummet är viktig, dels som enskilda verk, men också i relation till platsen och människorna.

Att tillföra konst i det offentliga rummet är ett sätt att utveckla och uppmärksamma en plats eller ett område. Den offentliga konsten är också identitetsskapande och bidrar till att känna gemenskap och tillhörighet med en specifik plats. Den får oss att reflektera över vår egen tid samtidigt som den ibland kan göra oss påminnda om det som en gång var.

Konsten är en del av upplevelsen av våra gemensamma miljöer och en del av historien. Välkommen att ta del av den i Norrtälje kommun!

Ta gärna en titt på Norrtäljekartan för att se vilket verk som finns närmast där just du är.

Du hittar Norrtäljekartan här

Katalog och skulpturvandring

Här hittar du katalogen Offentlig konst i Norrtälje kommun

Här hittar du katalogen Skulpturvandring: Offentlig konst för barn

Senast ändrad: 2023-03-09