Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanna Bowles - Människor och djur

Norrtälje konsthall är stolta över att få presentera Vanna Bowles utställning Människor och djur. Utställningen innehåller en installation med titeln The Animal Spectacle, tre bord med teckningar och skulpturer, och en serie med 28 blyertsteckningar. De fotorealistiska teckningarna representerar tecken och övergivna ögonblick, intima närbilder och utsnitt som ur dagboksanteckningar. Utställningen går att se på Norrtälje konsthall från den 6 augusti till den 24 september 2022.

En bok står halvöppnad på ett bord. I bakgrunden skymtas en blyertsteckning.

Installationen The Animal Spectacle är uppbyggd som en teater, ett gestaltat rum med kulisser, rekvisita och djurmasker gjorda i papier - maché. Här blir djuren och naturen som en reflexiv spegelbild av oss själva och djuren får företräda antropomorfa, mänskliga fysiska och psykiska gestalter.

Vanna Bowles arbetar med surrealistiska undertoner i sina verk som sträcker sig in i vårt omedvetna. Något känns igen samtidigt som det är något annat, något som är dolt, hemligt och undertryckt, Das Unheimliche om man ska använda sig av begrepp av Sigmund Freud.

Om Vanna Bowles

Född 1974 i Göteborg. Arbetar och bor i Oslo och är utbildad på bland annat, The National Academy of Fine Art , Oslo 2004, Univärsitet der Künste, Berlin 2003 och Physical Theatre School, Århus (DK) 1998. Vanna Bowles har ställt ut både i Sverige och internationellt. Hon har haft flera offentliga uppdrag samt är representerad på bland annat Malmö konstmuseum, Lillehammer ART Museum (NO) och Statens konstråd.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-08-11
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.