Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Jubileumsskulptur – Norrtälje 400 år

Två konstnärer tävlar om uppdraget att skapa ett offentligt konstverk i museiparken vid Gevärsfaktoriet. Här kan du ta del av förslagen och klicka dig vidare för att lämna din röst för vilket av konstverken som ska vinna och bli Norrtälje stads jubileumsskulptur!

Modeller av konstverken finns att se i entrén Kommunhuset på Estunavägen 14.

Omröstningen pågår under 2 veckor mellan söndag den 20 mars och söndag den 3 april

Förslag 1: Hamnars hjärta

Konstnärens ord:
"För att skapa detta konstverk var det mycket viktigt att bestämma materialet och konceptet för skulpturen, och att förena detta med stadens historia och dess starka koppling till vattnet, sjöfarten och vikingarna. Skulpturen är designad i form av två knutna rep som i sin tur avbildar ett hjärta och är staplade ovanpå varandra i en charmig form. Som form utgör den också en symbol för de knopar som används inom sjöfarten för att lägga an vid hamnar."
Läs mer av konstnären och om verket i omröstningsfomuläret via länken nedan.

Förslag 2: Motströms

Konstnärens ord:
Min idé är att göra en båt som ju är mycket förknippat med Norrtälje. Nu finns det redan ganska mycket båtmotiv i befintliga verk i staden. Men jag hoppas och tror att min variant ändå skall vara ganska annorlunda än de befintliga och skall ge en annan ingång. Jag jobbar ofta med vardagsföremål och gärna med en liten berättelse eller händelse i mina skulpturer. Berättelsen här är hur några barn/ungdomar bygger sin egen båt i de material som man lyckats samla ihop. Och kan förhoppningsvis uppmuntra barn och ungdom att själva snickra ihop något.
Läs mer av konstnären och om verket i omröstningsfomuläret via länken nedan.

Se fler bilder och rösta i omröstningsformuläret.

Omröstningen pågår till söndag den 3 april kl. 23.59 och vinnaren presenteras tisdag den 5 april.

Senast ändrad: 2022-03-17