Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lauri Astala - Twin cities

Lauri Astala (f. 1958) är en av Finlands mest framstående mediakonstnärer. Han har haft ett flertal soloutställningar och deltagit i grupputställningar i Finland och utomlands sedan 1989. Hans produktion består av skulpturer, videor och datorassisterade videoinstallationer. Hans konst utgår från intresset av existentiella frågor och försöker därefter ge några av dem en konstnärlig utformning.

Det konstnärliga arbetet bygger på begrepp och erfarenheter av rumsligheter och de kulturella strukturerna som formar dem. I Lauri Astalas konst är gråzonen mellan det verkliga och det virtuella centralt. Det ständigt växande bildflödet börjar definiera och färglägga vår verklighet – visuella medier skapar en ny norm för hur man ser och uppfattar saker. Enligt Astala uppfattas och förstås utrymmen allt oftare genom olika teknologiska redskap. Gränsen mellan simulering, fiktion och verklighet blir allt mer diffus.

Till Kultur
Senast ändrad: 2021-09-29
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.