Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jesper Nyrén - Panorama

Jesper Nyrén arbetar med mönster, former och fält. Hans bilder kan tros vara hämtade från naturen, ibland skildrandes världen genom mikroskop, ibland från satellitperspektiv.

I Jesper Nyréns konst hittar vi referenser till allt från konsthistoriska, vetenskapliga och populärkulturella företeelser. På så vis har han arbetat fram ett måleri som pendlar mellan abstraktion och figuration.

Utställningen bestod av en lång serie små målningar och fotografier samt ett antal större abstrakta målningar som på olika sätt har en koppling till växtlighet och natur.
I utställningen kommer vi naturen nära med utgångspunkt i närstudier av ytor och färgtoner i landskapet kring konstnärens ateljé. Utsnitt av ”obetydlig” mark blir till nya scenerier och ger perspektiv på hur vi kan se och uppfatta världen och oss själva.

Jesper Nyrén undersöker i sitt måleri hur färg och yta skapar rumslighet och hur upplevelsen av ett landskap kan bilda nya rum i måleriet. I målningarnas visuellt rika och taktila ytor kan vi med blicken och kroppen bli delaktiga i en natur.

I serien av mindre målningar och fotografier pendlar blicken mellan en mikroskopisk gestaltning av naturen, vardagliga betraktelser och färgstudier gjorda på plats i landskapet.

Till Kultur
Senast ändrad: 2021-09-29
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.