Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Snövit Hedstierna - An issue of structure

An Issue of structure, är ett djupt undersökande konstverk av den svenska konstnären Snövit Hedstierna som påbörjades år 2014 och är i produktion året ut. Genom att utgå från privata upplevelser och ställa dessa i relation till politisk normbildning och forskningsresultat vill konstnären skapa ett rum för eftertänksamhet och reflektion över vår samtidskultur, livssituation och självbild.

I sin helhet består projektet av ett omfattande ljudverk – An Issue of Structure Episodes, indelat i flera sektioner, samt av workshops öppna för allmänheten att delta i, en skriftlig publikation och ett digitalt ljudarkiv som i sin helhet kommer att skapa det största ljudbibliotek om jämställdhet inom de Nordiska länderna.

Konstverket är en alternativ forskningsmetod till den världsomfattande rapporten The Global Gender Gap Report (GGGP), där; Island, Norge, Sverige, Finland står som plats fyra i topp och Danmark rankad till nummer åtta (tidigarenummer fem). Data från denna rapport används ofta för att spegla dessa länder som en utopi och ett exempel påperfektion när det gäller jämställdhet mellan könen och lika rättigheter i samhället. Med detta verk har konstnären somsyfte att undersöka den personliga upplevelsen av denna positiva statistik och jämföra faktiska upplevelser av att varadet ”andra” könet i förhållande till siffror och statistik.

I Norrtälje konsthall visas Episode 2 av ljudverket med ett ljudlandskap som transformeras och byts ut under utställningsperioden. Vi skickar ut ny information om det vid varje tillfälle. Konstnären kommer även erbjuda möjlighet att själv bidra till ljudarkivet genom att delta i workshops och få sin egen röst inspelad under utställningens gång. Alla inspelningar sker anonymt och det ända kravet är att personer ser sin könsidentitet som annat än man. Intervjuerna sker i grupp om 3-5 personer och görs på engelska.

Till Kultur
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.