Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ylva Carlgren - The Elsewhere Condition

Ylva Carlgren har länge intresserat sig för tystnaden och det som inte går att uttrycka med ord. Det finns en gräns där orden inte längre räcker till. I Norrtälje konsthall visar hon monumentala och mindre målningar utförda i akvarell.

20/3-29/5 2021

Tunna lager av pigment på papper som tålmodigt läggs lager på lager och de många upprepningarna skapar subtila övergångar från mörker till ljus eller ljus till mörker och skapar abstrakta former och kompositioner. Ylva Carlgren är djupt intresserad av måleriet i sig självt.

Ylva Carlgren är född i Luleå 1984, har en MFA, Konsthögskolan Valand och även studerat på Institute of Contemporary Art, Moscow. Ylva Carlgren har bland annat visats på LOKO Gallery, Tokyo, Uppsala konstmuseum, Göteborg konstmuseum och Liljevalchs konsthall. Hon är representerad på Gallery Steinsland Berliner i Stockholm.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-12-30
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.