Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Drömsällskapet - Den vita teatern

I Italien finns ett talesätt som säger “att gå till teatro bianchini,” teatern vi enbart kan besöka genom att sluta ögonen och falla in i sömnens skuggklädda landskap. Den vita teatern är scenen där vårt medvetna och undermedvetna möts och väver samman drömmens brokiga tyger.

Kan drömmar utgöra en objektiv skådeplats eller är de enbart en subjektiv företeelse för drömmaren? Carl-Gustav Jung har träffande beskrivit drömmen som en teater, där drömmaren själv får lov att vara både scen, skådespelare, sufflör, regissör, författare, publik och kritiker. Drömsällskapet vill föra detta resonemang vidare och förkroppsliga drömmens mystiska och kollektiva kraft i installationer, performance, drömbar, dröminsamlingar och möten.

Drömsällskapet är en intuitivt sammansatt grupp av konstnärer som har träffats sedan 2016 och diskuterat nattliga drömmar, både som privat företeelse och inom den egna konstnärliga praktiken. Gruppen debuterade på Konstsalong Odengatan maj 2017 med Det dolda rummet, ett konstnärligt experiment som bestod av drömlaboratorium, installationer, performance och smaker från det  undermedvetna. Samma grupp konstnärer deltog i en utställning arrangerad på Galleri Sverige våren 2018.

I Den vita teatern På Norrtälje konsthall 2019 medverkar konstnärerna Lott Alfreds, Åsa Ersmark, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, Klara Kristalova, Maria Luostarinen, Vilma Luostarinen, Nanna de Wilde
och Charlotte Åberg.

Till Kultur
Senast ändrad: 2021-09-20
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.