Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ann Eringstam - Two sides of a story

Vi har den stora glädjen att få presentar konstnären Ann Eringstam med utställningen och fotoserien Two sides of a story. Ett projekt som handlar om en familjehistoria där hennes mamma och mormor skiljdes åt för över 60 år sedan. Om förlusten av en dotter och om en återförening som blir både en hyllning och en berättelse om vad som skedde för över 60 år sedan.

Ann Eringstam ställer existentiella frågor utifrån dåtid – nutid och framtid - hon ställer frågor som vi inte har några svar på och dessa frågor finns som beröringspunkter i flera av hennes tidigare bilder och fotosviter.

”Dock kan det förflutna och framtiden mötas. Det händer. Vi kan vara relativt säkra på en berättelse från det förflutna, men framtiden berättar en annan historia, den som blir verklig i en annan tid” Ann Eringstam

Ann Eringstam behandlar ofta filmens utopiska bild av människan och hennes konstverk kontrasterar de ideala men orealistiska bilder av den fiktiva verkligheten med våra egna tankar om norm, identitet och verklighet.

Hon skapar en unik bildvärld där realism, fiktion och ett scenografiskt tänkande är bärande delar av uttrycket och med ett innehåll av symboler som är öppet för individuella tolkningar.
Ann Eringstam avslutade sin Master i fotografi från högskolan Valand i Göteborg 2006, hon arbetar som universitetsadjunkt Akademin Valand 50%, institutionen för fotografi sedan 2011. Hon har gjort flera utställningar i Sverige, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederländerna. Separatutställning på Finlands fotografiska museum, kulturhuset i Stockholm, Galleri Thomas Wallner, Galleri Thomassen och medverkat på bl.a. Göteborgs konstmuseum, Liljevalchs konsthall, Örebro konsthall och hasselblad Center.

Ann Eringstam skapar en egen unik bildvärld där realism och fantasi är centralt i fotografierna som hon skapar ibland kanske betraktaren kommer att tänka på surrealistiska bilder eftersom man ofta ställer sig frågan: Är det verkligt eller ej? Ann Eringstams använder sig av ett scenografiskt tänkande där kombinationen av ljus och olika symboler visar bildens innehåll.  

Till Kultur
Senast ändrad: 2021-09-20
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.