Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Program Arkivens dag 2021

Arkivens dag på Norrtälje stadsbibliotek lördagen sker den 13 november 2021. Mellan klockan 12–14 sker flera intressanta föreläsningar på temat Röster i arkiven. På den här sidan hittar du programmet för dagen.

2021 är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen och demokratin i Sverige på nationell nivå fyller 100 år. 

Rösträttskvinnorna i Norrtälje

Stadsfullmäktige Norrtälje 1919 - Lisa Tidblom första invalda kvinnan. Hämtad ur Laur Franzons personarkiv.

Bilden är från stadsfullmäktige Norrtälje 1919, där Lisa Tidblom blev första invalda kvinnan. Hämtad ur Laur Franzons personarkiv.

Hur såg det politiska arbetet ut för kvinnor på lokal nivå i Norrtälje?

Norrtälje stadsarkiv uppmärksammar detta genom ett föredrag av Margareta Spång, verksamhetsansvarig på BalticFem, som hålls på stadsbiblioteket den 13 november klockan 12.00.

Det sitter i väggarna - ett gårdsarkiv berättar

Bild från en monter i Stadsbiblioteket.

Ca klockan 13.15 berättar Urban Johansson, historiker och arkivarie på temat "det sitter i väggarna – ett gårdsarkiv berättar".

Prova på att släktforska

Det kommer också att finnas möjlighet att prova på släktforskning i databaser på biblioteket under dagen. Norrtälje släktforskarförening är på plats och hjälper till.

Till Kultur
Senast ändrad: 2021-10-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.