Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svanberga - Vikingabyn Storholmen

Gör en tidsresa till 1000-talets Norrtälje tillsammans med vikingar och levande djur!

Gör en utflykt till vikingatiden – en upplevelse för hela familjen. Här finns flera vikingatypiska byggnader och miljöer. Skiftesverkshus, örtagård, smedja, kokhus, runstenar, med mera. I utställningshallen finns sommartid ett enklare café.

Byn är vackert belägen på en udde i sjön Erken, invid ett vikingatida gravfält med ekar. Under sommaren sjuder vikingabyn av liv. Du möter smeder, hirdmän, spinnerskor, och andra hantverkare som gärna lär ut sina hantverk till stora och små. Prova smide, ullhantverk, eller att baka t.ex. tunnbröd över elden. Se bland annat lekuppvisningar och lyssna på sagoberättare. Under våren erbjuds skolklassverksamhet. Året om anordnas bokningsbara program, t.ex. guidningar, gillen och bastukvällar.

På gångavstånd finns gästgiveri, pizzeria och badstrand.

Vägbeskrivning

Storholmen ligger i Svanberga, 10 km norr om Norrtälje längs väg 76. Sväng till vänster där du ser en ”bildsten” och på höger sida skylten Vikingaby.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.