Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rådmansö - Sladdstycket

Hembygdsmuseum i naturreservat med närhet till skärgård och hav.

Hembygdsmuseet ”Sladdstycket” ligger vackert beläget mitt i Riddersholms naturreservat, alldeles intill Furusundsleden. Här finns en fantastisk flora och du har nära till bad. Museet är ett litet fisketorp som visar gamla bruksföremål. Den välkända postroddbåten Emvika (bilden t.v.) kan ses tillsammans med en lotsbåt, Noak.

Föreningen anordnar ett antal aktivitetsdagar som återkommer varje år men med olika innehåll, bl.a. kyrkvandring på gamla stigar i maj och nationaldagen vid Rådmansö kyrka (bilden ovan).Vi arrangerar också en hembygdsdag i juli med sillunch, underhållning, loppis med mera, byvandringar där vi besöker intressanta platser inom Rådmansö, Forneldarnas natt och varje år den 28 september har vi minnesstund för Estoniaoffren.

Under hösten arrangeras berättarafton och julmarknad.

Vägbeskrivning

Kör E 18 mot Kapellskärs hamn. Museet ligger söder om terminalens parkering. Se vägskylten Hembygdmuseum.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.