Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje - Pythagoras industrimuseum

På Motorfabriken Pythagoras har tiden stått stilla, värd ett besök för stora och små.

På Södra Berget i Norrtälje ligger Motorfabriken Pythagoras. Här tillverkades under tidigt 1900-tal tändkulemotorer som användes i bl.a. båtar, sågverk och traktorer. Doften av maskinolja och gjutjärn är lika levande nu som under företagets storhetsdagar. I fabrikens gamla provkörningshall hittar du Barnens Pythagoras, där barnen på ett lekfullt sätt kan lära om uppfinningar och mekaniska principer.

På fabriksgården finns en arbetarbostad där vaktmästarfamiljen bodde, en liten täppa med vackra blommor och ett trädgårdsland. I den gamla smedjan finns ett litet kafé med souvenirbutik. Här kan du sitta ner och njuta av miljön med en god kopp kaffe.

Den som vill upptäcka museet på egen hand kan låna audioguide på svenska, engelska eller för barn.

 
Vägbeskrivning

Adressen är Verkstadsgatan 6, Norrtälje. Nära stadens centrum och med hissentré via Norrtälje museum och konsthall på Galles gränd 7.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.