Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hallstavik - Rödvillan

Levnadsberättelser i pappersbruksmiljö från 1930-talet

Hallstaviks historia finns i Rödvillan med permanenta och tillfälliga utställningar.

Kulturföreningen Rödvillan i Hallstavik bildades 1999 för att ta hand om den modell av Hallstaviks samhälle år 1930 som hade påbörjats av Ossian Westell. Efter att Ossian avlidit år 1995 övertogs arbetet av en grupp pensionärer som färdigställde modellen. För att kunna visa modellen för allmänheten, byggdes fastigheten Tyska vägen 2 om till ett museum och för att förvalta museet och modellen bildades föreningen.

Idag visas i museet, förutom modellen ”Hallstavik 1930” tillfälliga utställningar om Hallstaviks historia. I grannfastigheten disponerar föreningen dessutom en lägenhet, kallad Annexet 4:an, där visas en modell av Hallsta pappersbruk år 1947.

Förening har sedan 1999 givit ut en årsskrift om Hallstaviks historia och hallstabors upplevelser från gångna tider.

 
Vägbeskrivning

Från Norrtälje tag väg 76 till Hallstavik och följ skyltning mot Holmen Papper. Museet ligger mitt emot huvudentrén till Hallsta Pappersbruk, i korsningen Tulkavägen/Tyska vägen.

Till Kultur
Senast ändrad: 2015-02-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.