Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Musikteori på rockskolan

Alla elever som spelar ett instrument på Roslagens kulturskola erbjuds även en kurs i musikteori, där vi kommer att jobba med notbildsförståelse, gehör och musikaliska begrepp. Grundkursen (nybörjare) ger en gemensam grund och på den mer avancerade (fortsättning) nivån kan man välja klassisk inriktning eller afroamerikansk (jazz, pop, rock) inriktning.

Musikteori grundkurs

Denna kurs är en grundkurs som riktar sig till elever från 11 år och uppåt. Vi kommer att jobba med notbildsförståelse, gehör och musikaliska begrepp. Toner, skalor och ackord,och takter, rytmerochtiming. Vi kommer att gå igenom chord charts så att man är bättre förberedd för att spela session (ensemble-spel). Det teoretiska kommer att varvas med många praktiska moment. Kursen är 8 tillfällen och avslutas vecka 12. Kursen är gratis för elever som redan går en sång-eller instrumentkurs vid Roslagens Kulturskola.

Musikteori fortsättningskurs

Denna kurs är en fortsättningskurs som riktar sig till elever från 13 år och uppåt, som har spelat/sjungit i några år och förstår de musikteoretiska grunderna, men vill befästa och fördjupa sina kunskaper. Vi kommer att jobba medmer avanceradenotbilder och charts, utveckla gehöret och använda de teoretiska kunskaperna i egna improvisationer, arr och kompositioner. Kursen är 8 tillfällen och avslutas vecka 12. Kursen är gratis för elever som redan går en sång-eller instrumentkurs vid Roslagens Kulturskola.

Läs mer om våra musikteroikurser här!

Senast ändrad: 2022-10-31