Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Orkestrar

Nedan kan du läsa om utbudet av kurser i orkester- och ensemblespel.

Starters

Starters är blåsorkestern för dig som inte har spelat så länge. Vi lär oss enkla låtar både utantill och efter noter. Vi tränar på rytmik, dynamik och samspel. Starters gillar alla musikstilar och alla medlemmar har otroligt bra musiksmak! 

Strikers

Strikers är en blåsorkester för dig som har spelat ungefär 3-5 år. Vi samarbetar mycket med Rockskolans sessiongrupper. I Strikers gillar vi alla musikstilar!  

Brännäsblåset

Brännäsblåset är för dom blåselever som har kommit lite längre. Orkestern samarbetar med Norrtälje Musikkår som består av lokala amatörblåsmusiker. Vi gör traditionella konserter, samarbete med Rockskolans sessiongrupper och även marschspelningar! 

Orkester 1

Stråkorkester för dig som nyligen börjat spela ett stråkinstrument. Här lär du dig grunderna i orkesterspel. Stämmorna är anpassade efter varje elevs nivå och man behöver inte kunna läsa noter.

Orkester 2

Stråkorkester för dig som har grundläggande kunskaper i spelteknik och notläsning. Här arbetar vi med stämspel, samspel, intonation, dynamik och att följa och anpassa sig efter orkestern som helhet.

Orkester 3

Stråkorkester för dig som kommit långt på ditt stråkinstrument. Här arbetar vi med klang och uttryck på en högre nivå och använder oss till stor del av repertoar från olika tider i den västerländska konstmusiktraditionen.

RPG - Roslagen Percussion Group

Roslagen Percussion Group är kulturskolans slagverksensemble för äldre elever, avancerad nivå. Ensemblen har funnits i närmare tre decennier och har bland annat spelat med den legendariska svenska slagverksensemblen Kroumata. Har genom åren varit en plantskola för unga slagverkare som satsar.

Spelar klassisk slagverksrepertoar, egna stycken, improvisationer, mellanmarscher, trumsalut mm.

Bokning av orkester- och ensemblekurser gör du via Studyalong.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-10-31
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.