Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Orkestrar

Nedan kan du läsa om utbudet av kurser i orkester- och ensemblespel.

Starters

Starters är blåsorkestern för dig som inte har spelat så länge. Vi lär oss enkla låtar både utantill och efter noter. Vi tränar på rytmik, dynamik och samspel. Starters gillar alla musikstilar och alla medlemmar har otroligt bra musiksmak! 

Strikers

Strikers är orkestern för dem som passerat nybörjarstadiet. De tycker om att spela, sjunga och showa! Strikers spelar bara bra och svängig musik.
Starters kan vara som den

Brännäsblåset

Eleverna i Brännäsblåset är dom som har kommit längst med sitt musicerande. Brännäsblåset brukar vara den orkestern som man möter vid olika evenemang runt i Roslagen.

Orkester 1

Stråkorkester för dig som nyligen börjat spela ett stråkinstrument. Här lär du dig grunderna i orkesterspel. Stämmorna är anpassade efter varje elevs nivå och man behöver inte kunna läsa noter.

Orkester 2

Stråkorkester för dig som har grundläggande kunskaper i spelteknik och notläsning. Här arbetar vi med stämspel, samspel, intonation, dynamik och att följa och anpassa sig efter orkestern som helhet.

Orkester 3

Stråkorkester för dig som kommit långt på ditt stråkinstrument. Här arbetar vi med klang och uttryck på en högre nivå och använder oss till stor del av repertoar från olika tider i den västerländska konstmusiktraditionen.

RPG - Roslagen Percussion Group

Roslagen Percussion Group är kulturskolans slagverksensemble för äldre elever, avancerad nivå. Ensemblen har funnits i närmare tre decennier och har bland annat spelat med den legendariska svenska slagverksensemblen Kroumata. Har genom åren varit en plantskola för unga slagverkare som satsar.

Spelar klassisk slagverksrepertoar, egna stycken, improvisationer, mellanmarscher, trumsalut mm.

Bokning av orkester- och ensemblekurser gör du via Studyalong.

Senast ändrad: 2023-02-06