Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sång och kör

Roslagens kulturskola erbjuder ett varierat utbud av kurser för den som tycker om att sjunga. Här kan du ta lektioner i sång och delta i sångensembler eller sjunga i band (sessiongrupper). Här finns även körer för stora och små. Hösten 2021 startade vi upp kurser i klassisk sång både för barn och vuxna.

Sång

Sångundervisningen sker enskilt eller i mindre grupper och anpassas efter varje elev/grupp. Vi jobbar med grundläggande sångteknik, repertoar, genrebredd, musikaliskt uttryck och scenvana. Det finns möjlighet att uppträda på konserter och musikcaféer i sammarbete med övriga elever och grupper på Kulturskolan. Vanligtvist sker solosång från årskurs fyra.

Kursutbud i enskild sång och lektionsgrupper i sång hittar du på StudyAlong.

Klassisk sång

Här arbetar vi huvudsakligen med klassisk sångteknik, röstvård, andningsteknik och sångglädje förstås! Vi tränar på hur man kan uttrycka sig med hjälp av sång och hur man tar sig an en sångtext. Kursen vänder sig till sångare på alla nivåer oavsett förkunskaper!

Kursutbud i enskild sång och lektionsgrupper i sång hittar du på StudyAlong.

Sånggrupp 1.

Sånggrupp (40 min/v) för 4 deltagare i åldern 8-12 år.
Detta är något för dig som gillar att sjunga i mindre grupp. Du får vara med och välja låtar. Vi jobbar med enklare stämsång och självklart med att ta hand om rösten. 

Sånggrupp 2.

Sånggrupp (40 min/v) för 4 deltagare i åldern 13-19 år.
Detta är något för dig som gillar att sjunga i mindre grupp. Du får vara med och välja låtar. Vi jobbar självklart med att ta hand om rösten och utveckla gruppens sound. Viss stämsång och utrymme för soloinsatser.

VoiceMasters

Sångensemble (40 min/v) för 5 deltagare i åldern 14-16 år.
Den här kursen är för dig som vill sjunga tillsammans med liveband. Du vill stå på scenen och sjunga för en större eller mindre publik. Vi samarbetar med en sessiongrupp på Kulturskolan men övar även på sånger i lite mer avskalad tappning. Du gillar utmaningen i stämsång och koreografi. Sångövningar och egen övning är en naturlig del i kursen.

Soundwaves

Sångensemble (30 min/v) för 3 deltagare i åldern 14-19 år.
En lite mer avancerad sångensemble med mycket stämsång och ett akustiskt sound. Här får du som elev vara med och bestämma och utforma stämmorna i låtarna som tillhör pop-, rock-, soul-, jazz- och visgenren. Vi sjunger ibland tillsammans med andra instrumentgrupper/sessions på Kulturskolan. Den här kursen är för dig som kan ta mycket eget ansvar för din övning. 

Lågstadiekör

Denna kör riktar sig till alla som går i lågstadiet. Vi sjunger blandad repertoar med mycket sväng och rörelse. Då rörelse är en självklar del i musiken använder vi oss också av scenisk gestaltning och enklare koreografi. Vi samarbetar ibland med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan. Det går bra att prova på en gång.

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Mellanstadiekör

Mellanstadiekören är en kör för mellanstadieelever. Vi sjunger blandad repertoar på svenska och engelska. Vi jobbar på stämsång, sångteknik och scenisk output.Vi jobbar med output och med rörelse som förstärkning till uttrycket. Vi samarbetar ibland med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan. Det går bra att prova på en gång.

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Roslagens Youth Choir

Denna kör riktar sig tillhögstadie- och gymnasielever som vill sjunga mer avancerad stämsång med blandad repertoar. Här utvecklar du körklang, sångteknik, notläsning och musikaliskt uttryck i blandade genrer. Vi samarbetar med Roslagen Percussion Group och är med på flera konserter under läsårets gång.

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Kommunkören

För er som har en anställning inom Norrtälje kommun och är sugna på att sjunga i kör finns möjligheten att vara mer i vår kommunkör. Vi sjunger i stämmor med bred blandning på repertoaren. Kören är med på flera konserter under läsårets gång i samarbete med kulturskolan. Alla är välkomna, både du som aldrig sjungit i kör tidigare och du med mer körvana. Inställningen är att våga, sjunga tillsammans och ha kul. Till denna kör behövs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp.

Maila körledare Ester Årman vid frågor och funderingar: ester.arman@norrtalje.se

Vellamo- Norrtälje suomenkielinen kuoro

Tavoite: kokoontua viikoittain, valmistaa ohjelmistoa esiintymisiä varten ja viettää mukavasti aikaa yhdessä laulun parissa. Ohjelmisto: kattaa niin uutta suomenkielistä musiikkia kuin kaikkien rakastamia klassikoita, enimmäkseen kevyttä ja iloista musiikkia. Ei koelaulua! 

Tervetuloa mukaan laulamaan! 
kaisa.ekdahl@norrtalje.se

 

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-01-12
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.