Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Körer och sång

På Roslagens Kulturskola har vi ett brett utbud av körer för olika åldrar. På kören får du utveckla din röst och sjunga tillsammans med andra i samma ålder. Vi går igenom grundläggande körkunskap så som intonation, stämsång, sångteknik och musikaliskt uttryck. I vissa körer använder vi oss också av scenisk gestaltning. Vi erbjuder även sånglektioner där man tillsammans med en lärare får möjligheten att lära sig mer om röstteknik och hur du kan utveckla just din sångteknik och ditt personliga uttryck.

Sång

Sångundervisningen sker enskilt eller i mindre grupper och anpassas efter varje elev/grupp. Vi jobbar med grundläggande sångteknik, repertoar, genrebredd, musikaliskt uttryck och scenvana. Det finns möjlighet att uppträda på konserter och musikcaféer i sammarbete med övriga elever och grupper på Kulturskolan. Vanligtvist sker solosång från årskurs fyra.

Kursutbud i enskild sång och lektionsgrupper i sång hittar du på StudyAlong.

Sånggrupp 1.

Sånggrupp (40 min/v) för 4 deltagare i åldern 8-12 år.
Detta är något för dig som gillar att sjunga i mindre grupp. Du får vara med och välja låtar. Vi jobbar självklart med att ta hand om rösten. Enklare stämsång.
För mer info, kontakta sånglärare Ulricha Hoffman.

ulricha.hoffman@norrtalje.se

Sånggrupp 2.

Sånggrupp (40 min/v) för 4 deltagare i åldern 13-19 år.
Detta är något för dig som gillar att sjunga i mindre grupp. Du får vara med och välja låtar. Vi jobbar självklart med att ta hand om rösten och utveckla gruppens sound. Viss stämsång och utrymme för soloinsatser. För mer info, kontakta sånglärare Ulricha Hoffman.

ulricha.hoffman@norrtalje.se

VoiceMasters

Sångensemble (40 min/v) för 5 deltagare i åldern 14-16 år.
Den här kursen är för dig som vill sjunga tillsammans med liveband. Du vill stå på scenen och sjunga för en större eller mindre publik. Vi samarbetar med en sessiongrupp på Kulturskolan men övar även på sånger i lite mer avskalad tappning. Du gillar utmaningen i stämsång och koreografi. Sångövningar och egen övning är en naturlig del i kursen. Vill du provsjunga eller få mer info, kontakta sånglärare Ulricha Hoffman.

ulricha.hoffman@norrtalje.se

Soundwaves

Sångensemble (30 min/v) för 3 deltagare i åldern 14-19 år.
En lite mer avancerad sångensemble med mycket stämsång och ett akustiskt sound. Här får du som elev vara med och bestämma och utforma stämmorna i låtarna som tillhör pop-, rock-, soul-, jazz- och visgenren. Vi sjunger ibland tillsammans med andra instrumentgrupper/sessions på Kulturskolan. Den här kursen är för dig som kan ta mycket eget ansvar för din övning. Vill du provsjunga eller få mer info, kontakta sånglärare Ulricha Hoffman.

ulricha.hoffman@norrtalje.se

Lågstadiekör

Denna kör riktar sig till alla som går i lågstadiet. Vi sjunger blandad repertoar, både svängigt och lugnt. Då rörelse är en självklar del i musiken använder vi oss också av scenisk gestaltning och enklare koreografi. Vi samarbetar med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan. Ansök till kören och maila körledare Ester Årman Wallmyr för mer info. Det går bra att prova på en gång.

ester.arman-wallmyr@norrtalje.se

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Mellanstadiekör

Mellanstadiekören är en scenisk kör för mellanstadieelever och uppåt. Vi jobbar med output och med rörelse som förstärkning till uttrycket. Texterna är ofta på engelska. Vi lär vi oss utantill och tränar stämsång samt sjunger solistiskt i mindre grupper. Repertoaren är främst pop/rock/soul. Vi har ett nära samarbete med sessiongrupperna på Kulturskolan. Anmäl på hemsidan och maila körledare Ester Årman Wallmyr för mer info. Det går bra att prova på en gång först.

ester.arman-wallmyr@norrtalje.se

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Roslagens Youth Choir

Denna kör riktar sig tillhögstadie- och gymnasielever som vill sjunga avancerad stämsång med blandad repertoar. Här utvecklar du körklang, sångteknik, notläsning och musikaliskt uttryck i blandade genrer. Vi samarbetar med Roslagen Percussion Group och är med på flera konserter under läsårets gång samt försöker även få in körresor. Välkommen att göra audition till kören! Maila körledare Ester Årman Wallmyr för anmälan och mer info.

ester.arman-wallmyr@norrtalje.se

Kursutbud i kör hittar du på StudyAlong.

Kommunkören

För er som har en anställning inom Norrtälje kommun och är sugna på att sjunga i kör finns möjligheten att vara mer i vår kommunkör. Vi sjunger i stämmor med bred blandning på repertoaren. Kören är med på flera konserter under läsårets gång i samarbete med kulturskolan. Alla är välkomna, både du som aldrig sjungit i kör tidigare och du med mer körvana. Inställningen är att våga, sjunga tillsammans och ha kul. Till denna kör behövs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp. Maila körledare Ester Årman Wallmyr vid frågor och funderingar.

ester.arman-wallmyr@norrtalje.se

Manskör

Sedan vårterminen 2020 samarbetar Roslagens Kulturskola med anrika Norrtälje manskör. Detta som led i att bredda utbudet på Roslagens Kulturskola och välkomna alla till verksamheten. Gillar du att sjunga är du varmt välkommen, oavsett ålder. Kören uppträder runt om i kommunen ca 5-8 gånger per år. Inget inträdesprov. Noter, men också inspelningar, på stämmor finns för medlemmarna så det går bra även om du inte är en van notläsare.
Mer information finns på manskörens hemsida.
Anmälan görs till körens ordförande Björn Lönning.

bjorn.lonning@telia.com
http://norrtaljemanskor.dinstudio.se

Vellamo- Norrtälje suomenkielinen kuoro

Tavoite: kokoontua viikoittain, valmistaa ohjelmistoa esiintymisiä varten ja viettää mukavasti aikaa yhdessä laulun parissa. Ohjelmisto: kattaa niin uutta suomenkielistä musiikkia kuin kaikkien rakastamia klassikoita, enimmäkseen kevyttä ja iloista musiikkia. Ei koelaulua! 

Tervetuloa mukaan laulamaan! 
kaisa.ekdahl@norrtalje.se

 

Till Kultur
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.