Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Sång och kör

Roslagens kulturskola erbjuder ett varierat utbud av kurser för den som tycker om att sjunga. Här kan du ta lektioner i sång och delta i sångensembler eller sjunga i band (sessiongrupper). Här finns även körer för stora och små. Hösten 2021 startade vi upp kurser i klassisk sång både för barn och vuxna.

Barn som sjunger i en mikrofon.

Sång

Sångundervisningen sker enskilt eller i mindre grupper och anpassas efter varje elev/grupp. Vi jobbar med grundläggande sångteknik, repertoar, genrebredd, musikaliskt uttryck och scenvana. Det finns möjlighet att uppträda på konserter och musikcaféer i sammarbete med övriga elever och grupper på Kulturskolan. Vanligtvist sker solosång från årskurs fyra.

Kursutbud i enskild sång och lektionsgrupper i sång hittar du på Studyalong.

Klassisk sång

Här arbetar vi huvudsakligen med klassisk sångteknik, röstvård, andningsteknik och sångglädje förstås! Vi tränar på hur man kan uttrycka sig med hjälp av sång och hur man tar sig an en sångtext. Kursen vänder sig till sångare på alla nivåer oavsett förkunskaper!

Kursutbud i enskild sång och lektionsgrupper i sång hittar du på Studyalong.

Sånglektioner för vuxna

Roslagens kulturskola har i mån av plats möjlighet att erbjuda sångundervisning för vuxna. Kursutbudet finns på StudyAlong, om ingen tid finns tillgänglig så går det bra att kontakta Roslagens Kulturskola eller någon utav våra sångpedagoger. Mailadress till våra sångpedagoger hittas i kursbeskrivningen på StudyAlong.

Kursutbud i enskild sång för vuxna hittar du på Studyalong.

Sångensemle - Voicemasters

Sångensemble (40 min/v) för 5 deltagare i åldern 14-16 år.
Den här kursen är för dig som vill sjunga tillsammans med liveband. Du vill stå på scenen och sjunga för en större eller mindre publik. Vi samarbetar med en sessiongrupp på Kulturskolan men övar även på sånger i lite mer avskalad tappning. Du gillar utmaningen i stämsång och koreografi. Sångövningar och egen övning är en naturlig del i kursen.

Sångensemble - Soundwaves

Sångensemble (30 min/v) för 3 deltagare i åldern 14-19 år.
En lite mer avancerad sångensemble med mycket stämsång och ett akustiskt sound. Här får du som elev vara med och bestämma och utforma stämmorna i låtarna som tillhör pop-, rock-, soul-, jazz- och visgenren. Vi sjunger ibland tillsammans med andra instrumentgrupper/sessions på Kulturskolan. Den här kursen är för dig som kan ta mycket eget ansvar för din övning. 

Lågstadiekör

Kör för lågstadiet och förskoleklass med blandad repertoar, mycket sväng, rörelse och kul! Samarbeten med andra instrumentgrupper på skolan. Flertalet konserter varje år. Vi samarbetar ibland med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan.

Kursutbud i kör hittar du på Studyalong.

Mellan- och högstadiekör

Mellan- och högstadiekör med blandad repertoar på svenska och engelska. Stämsång, sångteknik, scenisk output och notläsning. Både traditionella och nyare låtar. Samarbeten med övriga instrumentgrupper på skolan. Flertalet konserter varje år. Vi samarbetar ibland med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan

Kursutbud i kör hittar du på Studyalong.

Roslagens Youth Choir

Ungdomskör med blandad repertoar och avancerad stämsång. Här utvecklar du körklang, sångteknik, notläsning och musikaliskt uttryck i blandade genrer. Vi samarbetar ibland med övriga elever, orkestrar och band på Kulturskolan och ger flertalet konserter varje år.

Kursutbud i kör hittar du på Studyalong.

Kommunkören

För er som har en anställning inom Norrtälje kommun och är sugna på att sjunga i kör finns möjligheten att vara mer i vår kommunkör. Vi sjunger i stämmor med bred blandning på repertoaren. Kören är med på flera konserter under läsårets gång i samarbete med kulturskolan. Alla är välkomna, både du som aldrig sjungit i kör tidigare och du med mer körvana. Inställningen är att våga, sjunga tillsammans och ha kul. Till denna kör behövs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp.

Maila körledare Ester Årman vid frågor och funderingar: ester.arman@norrtalje.se

Vellamo- Norrtälje suomenkielinen kuoro

Tavoite: kokoontua viikoittain, valmistaa ohjelmistoa esiintymisiä varten ja viettää mukavasti aikaa yhdessä laulun parissa. Ohjelmisto: kattaa niin uutta suomenkielistä musiikkia kuin kaikkien rakastamia klassikoita, enimmäkseen kevyttä ja iloista musiikkia. Ei koelaulua! 

Tervetuloa mukaan laulamaan! 
kaisa.ekdahl@norrtalje.se

Funkiskör – sjung loss med oss!

”Denna kör riktar sig till dig med funktionsvariation som gillar musik och sång. Vi sjunger med hela kroppen, tecknar, showar och rör oss till musiken, så du behöver inte ha ett fungerande tal för att kunna delta aktivt. Alla deltagare får ha med sig en ledsagare. Kursen startar när vi har fått in tillräckligt många intressenter. Hör gärna av dig med frågor till grainne.lonnqvist@norrtalje.se.”

Ålder ca 12-25 år

Kursutbud i funkiskör hittar du på Studyalong.

Senast ändrad: 2023-01-18