Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Elgitarr och Elbas

Elgitarren är en form av akustisk gitarr. Skillnaden mot den akustiska gitarren är att den inte är ihålig, den är något mindre och ljudet från strängarna förstärks av en gitarrförstärkare. Elgitarren har sex strängar och går att använda i stort sett alla moderna musikstilar från rock till jazz. Ett till instrument som används på liknande sätt är elbasen. Elbasen har fyra strängar som motsvarar de fyra lägsta på gitarren.

Elgitarr och Elbasundervisningen sker enskilt eller i grupp och anpassas till varje elev. I nybörjarstadiet på gitarr är målet att kunna spela kortare melodier och ackompanjemang. Samtidigt utvecklar vi också elevens förmåga till musikaliskt uttryck. Om det önskas finns det ett instrument att låna under lektionstid men det är viktigt att eleven har ett instrument att öva på hemma. All elgitarrsundervisning börjar på ackustisk gitarr.

Kursutbud i gitarr hittar du på StudyAlong.

Till Kultur
Senast ändrad: 2019-09-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.