Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Musikläger

På Roslagens kulturskola arrangeras lägerverksamhet. Mer information om aktuella läger kommer under 2022.

Svenska Barnsymfonikerna

Helgkurs 27-29 maj 2022

Svenska Barnsymfonikerna är en projektorkester för barn mellan ca 9-13 år. Syftet med projektet är att barn ska få möjlighet att spela klassisk musik i symfoniorkester, oavsett vilken nivå man är på. En helgkurs anordnas två gånger om året med ett nytt musiktema varje gång. 27-29 maj är temat ”Från nya världen”, vilket är titeln på Antonín Dvoráks nionde symfoni som han skrev år 1893 då han befann sig i Amerika. Delar ur symfonin kommer att spelas med anpassade stämmor så att alla ska kunna delta. Det kostar 450 kr att delta (syskonrabatt -50kr) och då ingår lunch och middag.

Svenska Barnsymfonikerna håller till i Norrtälje och möjlighet finns att övernatta i kulturskolans lokaler om man så önskar. Detta kostar 150kr extra och då ingår frukost och kvällsfika. 

Kursen leds av fem musiker och pedagoger från olika delar av Sverige och Norden. Det är ett sammansvetsat lärargäng som arbetat tillsammans sedan Svenska Barnsymfonikernas början. De har lång erfarenhet, är fulla av energi och finns där för att alla barn ska känna spelglädje. Med på lägret finns också lärarnas assistenter som är ett glatt och trevligt gäng med ungdomar, som förutom att vara med och hjälpa till vid repetitionerna också håller i lekar och finns tillgängliga mellan spelpassen.

Kursen avslutas med en konsert i Roslagsskolans aula söndag 29/5 kl 15.00.

Lämna din anmälan till Svenska barnsymfonikerna här!

Välkommen med din anmälan! 

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-02-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.