Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Musikläger

På Roslagens kulturskola arrangeras lägerverksamhet. Mer information om aktuella läger kommer under 2022.

Svenska Barnsymfonikerna

Svenska Barnsymfonikerna är en projektorkester för barn mellan ca 9-13 år. Syftet med projektet är att barn ska få möjlighet att spela klassisk musik i symfoniorkester, oavsett vilken nivå man är på. En helgkurs anordnas två gånger om året med ett nytt musiktema varje gång. 19-21 maj är temat ”Nordiska mästerverk”, vilket innebär att orkestern kommer spela musik av nordiska kompositörer som t.ex. Sibelus, Alfvén och Grieg. Musiken är specialarrangerad med anpassade stämmor så att alla ska kunna delta.
 
Kursen leds av fem musiker och pedagoger från olika delar av Sverige och Norden. Det är ett sammansvetsat lärargäng som arbetat tillsammans sedan Svenska Barnsymfonikernas början. De har lång erfarenhet, är fulla av energi och finns där för att alla barn ska känna spelglädje. Med på lägret finns också lärarnas assistenter som är ett glatt och trevligt gäng med ungdomar, som förutom att vara med och hjälpa till vid repetitionerna också håller i lekar och finns tillgängliga mellan spelpassen.
 
Svenska Barnsymfonikerna håller till i Norrtälje, med repetitioner i Roslagens Kulturskolas lokaler. Kursen avslutas med en konsert söndagen den 21 maj i Stockholm, vid Kungliga Musikhögskolan.
Senast ändrad: 2023-02-06