Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurser för små barn

Roslagens kulturskola erbjuder även kurser för små barn. Mer information om kursutbudet samt intresseanmälan och bokning görs via StudyAlong.

Knattemusik

På denna kurs deltar barn (födda 2018-2019) och vuxen tillsammans. Vi kommer genom dans, sång, ramsor, och instrumentspel stimulera och utveckla gruppens rörelse- puls- och rytmkänsla, röst- och rumsuppfattning. Vi tränar språk, motorik, koordination, röstanvändning och utforskar kroppens rörelsemöjligheter och detta på ett mycket lekfullt och inkluderande sätt. Kursen hålls i Norrtälje.

Knattemusik - Hallstavik

På denna kurs deltar barn i åldrarna cirka 0-4år och vuxen tillsammans (max 2 barn per vuxen). Boka kursen med den vuxnes personnummer, men fyll i ålder på barnet eller barnen i kommentaren.
Vi skapar tillsammans en lustfylld stund med sång, dans, rytm, instrumentspel och rörelse där alla får möjlighet att finna sitt eget sätt att uppleva musik. Vi tränar språk, motorik, koordination, röstanvändning och utforskar kroppens rörelsemöjligheter och detta på ett mycket lekfullt och inkluderande sätt. Tempo, upplägg och innehåll anpassas efter gruppens deltagare.
 Kursen hålls i Hallstavik.

Kursutbud i knattemusik hittar du på StudyAlong.

Ministråk

Ministråk är en kurs som riktar sig till barn, 2-3 år gamla, tillsammans med en förälder. Lektionerna innehåller sång och rörelse med kropp och stråke samt att bekanta sig med fiolen och olika musikaliska byggstenar såsom rytm, puls, nyans och tonhöjd på ett lekfullt sätt. Föräldrarna är aktiva och är med och sjunger och spelar fiol under lektionerna.

Kursutbud i ministråk hittar du på StudyAlong.

Stråklek

Stråklek är en kurs för barn mellan 4-6 år. Barnen får på ett lekfullt sätt lära sig grunderna i Fiol och Cello. Lektionstillfällena är i grupp och innehåller även sång och rytmik. 

Kursutbud i stråklek och stråkgrund hittar du på StudyAlong.

Instrumentkarusellen

Är du nyfiken på olika musikinstrument? Vet du inte riktigt vilket du skulle vilja spela? Kom till Instrumentkarusellen och få chansen att prova på allt från blås- och stråkinstrument till olika slagverksinstrument.

 
Till Kultur
Senast ändrad: 2022-09-06
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.