Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Folkmusikskolan

Nytt för 2022 är inriktningen folkmusikskolan, där det nu finns möjlighet för barn, ungdomar och vuxna att spela folkmusik tillsammans på Roslagens kulturskola. Läs mer om våra kurser nedan.

Roslagens spelmanslag

Roslagens spelmanslag träffas varje vecka för att spela folkmusik. Det kommer att spelas allt från polska, schottis, valser, gånglåtar och slängpolska. Vi fokuserar på melodiinstrument. Stråkinstument, träblåsinstument och dragspel är det vanligaste och kanske enklaste att delta med i denna genre. Det kommer läggas tyngd på låtar från Roslagen, men också låtar från hela Sverige. Repertoar kommer skickas ut tillsammans med ljudfiler så att du kan öva och lära dig låtarna hemma inför våra träffar. 

Kursutbud inom folkmusik samt intresseanmälan och bokning hittar du på Studyalong

Låtkurs folkmusik

I denna kurs lär vi oss att spela folkmusiklåtar från Sverige. Kursen kommer till största del vara låtar som kommer vara med i spelmanslaget men även andra låtar. Vi kommer fördjupa oss i spelstil, sväng och stämmor. 

Kursutbud inom folkmusik samt intresseanmälan och bokning hittar du på Studyalong.

Viskurs

Denna kurs riktar sig till alla åldrar. Visorna kommer från olika delar av Sverige och är olika gamla (det kanske slinker in någon visa från ett annat land också). Lektionen börjar med att vi värmer upp rösten, sedan lär vi oss någon/några visor och i slutet av lektionen spelar vi in låtarna vi sjungit. Vartefter sjunger vi även igenom sånt vi lärt oss innan.

Mer information om viskurs samt intresseanmälan och bokning hittar du på Studyalong.

Senast ändrad: 2022-10-31