Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor om Roslagens kulturskola.

Hur bokar jag en kurs på Roslagens Kulturskola?

För att boka en kurs på Roslagens kulturskola går du in på Studyalong (www.studyalong.se/roslagen). Observera att du måste skapa ett konto för att kunna boka in dig på våra kurser.

 

Senast ändrad: 2022-10-31

Hur skapar jag ett konto på Study Along?

Du går in genom länken: www.studyalong.se/roslagen-reg och fyller i uppgifter.

Senast ändrad: 2022-08-22

Jag har redan ett konto på Study Along i en annan kommun, hur gör jag då?

Då kontaktar du oss på administrationen så hjälper vi dig att flytta över ditt konto till Roslagens kulturskola.

Senast ändrad: 2022-10-31

Jag har skyddad identitet, hur skapar jag då ett konto i Study Along?

Har du skyddad identitet så kontaktar du administrationen på Roslagens kulturskola så hjälper vi dig att skapa ett konto.

Senast ändrad: 2022-10-31

Kan jag börja på en kurs mitt i terminen?

Ja, det går att börja en kurs mitt i en termin. Antalet lektionstillfällen blir då färre och terminsavgiften reducerad.

Senast ändrad: 2022-08-22

Vad kostar det att gå på Kulturskolan?

Priset för Roslagens kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen. Beroende på vilken kurs du är intresserad av kostar de mellan 450-900 kr. Är du vuxenelev ligger kursavgiften på 2500 kr. Priset avser en termin.

Senast ändrad: 2022-10-31

Hur många lektioner garanteras jag få på Kulturskolan?

Roslagens kulturskola garanterar 27 lärarkontaktstillfällen under ett läsår.
Med lärarkontaktstillfälle menas schemalagda lektioner, extra repetitioner, konserter och andra evene­mang. Undervisning på distans räknas som ordinarie undervisning.

Senast ändrad: 2022-10-31

Kan jag som vuxen boka en kurs på Kulturskolan?

Du som är 19 år eller äldre har möjlighet att boka kurser på Roslagens kulturskola i mån av plats. Du betalar då 2500 kr. Kursplatsen gäller endast en termin i taget och får bokas på nytt i mån av plats kommande termin.

Senast ändrad: 2022-10-31

Om det inte finns någon ledig plats på den kursen jag är intresserad av, vad gör jag då?

Om en kurs är fullbokad kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en kö-plats. Om det blir plats ledig kan du få erbjudande att det finns nya platser att boka i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Senast ändrad: 2022-08-22

Kan jag hyra instrument på kulturskolan?

Du kan hyra följande instrument: fiol, altfiol, cello och kontrabas i olika stor­lekar, samt de flesta blåsinstrument. Det går inte att hyra piano, gitarr eller slagverk/trummor. Avgiften är 300 kronor per termin.

En elev som hyrt ett instrument av Roslagens kulturskola är skyldig att vårda instrumentet väl och se till att instrumentet är i samma skick när det återlämnas som vid utlämnandet.

Vid eventuella skador på instrumentet som uppkommit under hyrestiden står eleven för reparationskostnaderna. Vid förlorat instrument ersätter eleven kostnaden för instrumentet med det nominella värde som framgår av ansvarsförbindelsen. Värdet varierar mellan olika instrument.

Hyrt instrument får ej lånas ut eller användas av annan än eleven.

I fråga om underårig elev är i stället vårdnadshavare ersättningsskyldig enligt ovan vid skadat eller förlorat instrument under hyrestiden.

OBS! Roslagens kulturskolans instrument är ej försäkrade genom kommunen.

Senast ändrad: 2022-10-31

När skickas fakturorna ut?

Betalning sker via faktura som skickas efter kursstart. Vid utebliven betalning skickas inkassokrav enligt inkassolagen. OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning.

Senast ändrad: 2022-08-22

Kan jag ångra en bokning?

Om du under bokningsprocessen ångrar en kurs du valt kan du trycka på̊ "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har godkänt betalning. Efter att ditt köp har genomförts dirigeras du automatiskt till en sida med titeln "Orderbekräftelse". Den skickas till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta roslagenskulturskola@norrtalje.se.
Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs. Du har inte ångerrätt om kursen påbörjats inom 14 dagar från genomfört köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du meddela kulturskolan via e-post till roslagenskulturskola@norrtalje.se Bifoga bekräftelsemejlet  du fick vid köpet samt beskriv tydligt i ditt mejl att du ångrar ditt köp. Vänligen observera att du inte har ångerrätt efter kursstart!

Senast ändrad: 2022-08-22

Måste jag boka om mig på min kurs varje termin?

För att fortsätta på Roslagens kulturskola kommande termin, måste du tacka ja till kurserbjudande för kommande termin. Du kommer få ett kurserbjudande på "Mina sidor" i Studyalong. Denna kurs måste du godkänna inom angiven svarstid för att säkra din plats för kommande termin.

Senast ändrad: 2022-10-31

Hur avbokar jag mig från en kurs?

Om du under terminens gång bestämmer dig för att sluta på kursen ska du avsluta kursdeltagandet via Studyalong. Observera att ni inte har ångerrätt efter kursstart.

Senast ändrad: 2022-10-31

Hur fungerar iRum?

De digitala klassrummen - irummen - i Studyalong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare för gemensam dialog, främst rörande undervisning. Den dialog som förs i ett digitalt klassrum är att jämställa med den dialog som förs i ett fysiskt undervisningsrum; samtliga deltagare i rummet tar del av dialogen. Du som vårdnadshavare/elev kan när som helst radera dina inlägg eller höra av dig till oss om du behöver hjälp med att radera dina inlägg i irummen.

Observera att samtliga inlägg som postas i respektive irum automatiskt går ut som notiser till samtliga deltagare som tar del av dialogen. Notiser skickas ut via mail och syns på Studyalong, "Mina sidor".

Senast ändrad: 2022-10-31

Hantering av personuppgifter

Vi behöver spara och behandla följande personuppgifter om dig och ditt barn: namn, personnummer, e-postadress, adress, telefonnummer. Dessa uppgifter behövs för att vi ska kunna behandla din ansökan om plats i Roslagens kulturskola. Dina adressuppgifter hämtas automatiskt från Skatteverket. Övriga uppgifter registrerar du själv när du använder tjänsten för att ansöka om plats till kulturskolan.

Vi behöver spara och behandla dina och ditt barns personuppgifter för att kunna kontakta dig om du har anmält dig till en kurs på Roslagens kulturskola. Vi behöver också säkerställa att rätt elev går i rätt kurs anpassad för rätt ålder. Vi behöver vidare kunna fakturera elevens vårdnadshavare eller eleven själv om eleven är myndig. Norrtälje kommun behandlar personuppgifter på ett sätt som värnar din personliga integritet och skyddar dina personuppgifter. Läs mer om vad det innebär på norrtalje.se

Så hanterar Norrtälje kommun personuppgifter

Senast ändrad: 2022-10-31