Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Upplev skolbio

Norrtälje kommun erbjuder skolbio sedan 2007. Skolbio är en kommunal verksamhet där unga ser film på biograf under skoltid. På denna sida finner ni information om skolbio och hur ni bokar.

Skolbio

Skolbio är en gemensam filmupplevelse som ger utgångspunkt för samtal, ingång till diskussion, kritiskt tänkande och väcker nyfikenhet till fortsatt kunskapssökande. Filmerna är särskilt utvalda för sin målgrupp och man arbetar med fördel kring filmens tema både före och efter visningen.

I kommunen har vi tre biografer där skolbio visas; biograf Royal i Norrtälje, kulturscenen Opalen i Rimbo och Folkets Hus Rosen i Hallstavik.

Kom ihåg att filmens målgrupp är endast en rekommendation. Kontakta oss om ni vill bolla eller undra. Lärarhandledning som komplement till filmupplevelsen finns till de flesta skolbiotitlar och skickas ut till bokande lärare i samband med bekräftelsen.

Streama skolbio med Filmriket

Det finns fortfarande möjlighet att streama filmer från Filmrikets bibliotek. Här finns massor av kvalitativa skolbiotitlar som ni kan titta på hur många gånger som helst. Här finns filmer för de yngsta på minoritetsspråken meänkieli, nordsamiska och romani arli.

Det finns två filmpaket; ett för de som är 6-9år och ett för de som är 13-18 år som innehåller sjutton filmer vardera. Titlarna är utvalda för att matcha de sjutton globala målen inom Agenda 2030. Det finns många lärarhandledningar som ni ser invid respektive film, när ni är inloggade på Filmriket. Ni kan även alltid klicka på denna länk och använda "Alla filmers handledning" (pdf).

Skapa ett konto

  1. Gå till filmriket.com
  2. Tryck på Meny, högst upp i mitten
  3. Tryck på Filmriket play
  4. Tryck på Registrera konto
  5. Fyll i all info
  6. Välj ett lösenord
  7. Klicka i samtycke-rutan och tryck ”skicka”
  8. För att logga in: Gör steg 1-3 igen och skriv in ert lösenord
  9. Börja titta på film!

Mer på Filmriket.com

Movisionen

Dockteater  med humor, värme och lekfullhet vävs samman viktiga ämnen. Målgrupp: för 2-6 år. Följ länken nedan för att se roliga, tänkvärda och spännande youtube-klipp med Olof-Gubben som glömde. Karaktären "Olof" skapas och spelas av Ivan Monthan från Teater Mo. 

Kontakt och support

Mejla eller ring samordnare Kimberley Gustavsson på
Telefon: 0176-747 68
E
-post: kimberley.gustavsson-lorne-mc-dougall@norrtalje.se

Senast ändrad: 2023-01-09