Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Upplev skolbio

Norrtälje kommun erbjuder skolbio sedan 2007. Skolbio är en kommunal verksamhet där unga ser film på biograf under skoltid. På denna sida finner ni information om skolbio och hur ni bokar.

Skolbio

Skolbio är en gemensam filmupplevelse som ger utgångspunkt för samtal, ingång till diskussion och kritiskt tänkande och väcker nyfikenhet till fortsatt kunskapssökande. Filmerna är särskilt utvalda för sin målgrupp och ofta arbetar man kring filmens tema både före och efter visningen.

I kommunen har vi tre biografer där skolbio visas; biograf Royal i Norrtälje, kulturscenen Opalen i Rimbo och Folkets Hus Rosen i Hallstavik.

Kom ihåg att filmens målgrupp är endast en rekommendation. Kontakta oss om ni vill bolla eller undra. Använd er gärna av lärarhandledningarna som finns på www.norrtalje.se/lararhandledning som komplement till filmupplevelsen.

Filmtips!

Missa inte filmen ”Krig” för målgruppen åk 4 till åk 8, som i dessa konfliktfyllda tider kan öppna upp för samtal kring den oro barnen kan känna. Pedagogiskt material i form av filmhandledning finns att ta del av.

Under 2022 firar Norrtälje kommun 10 år som finskt förvaltningsområde. Missa inte heller filmen ”Kid Svensk” för målgruppen åk 6-9. En berättelse om ursprung och identitet, tillhörighet och utmaningar, som kulminerar i en hyllning till det sverigefinska.

Boka skolbio här

Streama skolbio med Filmriket

Det finns fortfarande möjlighet att streama filmer från Filmrikets bibliotek. Här finns massor av kvalitativa skolbiofilmer som ni kan titta på hur många gånger som helst. Här finns filmer för de yngsta på minoritetsspråken meänkieli, nordsamiska och romani arli.

Det finns två paket, ett för de som är 6-9år och ett för de som är 13-18 år som innehåller sjutton filmer vardera, för att matcha de sjutton globala målen inom Agenda 2030.

Det finns många lärarhandledningar som ni ser invid respektive film, när ni är inloggade på Filmriket. Ni kan även alltid klicka på denna länk och använda "Alla filmers handledning".

Skapa ett konto

  1. Gå till filmriket.com
  2. Tryck på Meny, högst upp i mitten
  3. Tryck på Filmriket play
  4. Tryck på Registrera konto
  5. Fyll i all info
  6. Välj ett lösenord
  7. Klicka i samtycke-rutan och tryck ”skicka”
  8. För att logga in: Gör steg 1-3 igen och skriv in ert lösenord
  9. Börja titta på film!

Mer på Filmriket.com

Läs om Filmrikets pedagogiska verktyg och förslag på skoluppgifter.

Se alla Filmrikets övningar som är knutna till läroplanen.

Movisionen

Följ länken nedan för att se roliga, tänkvärda och spännande youtube-klipp med Olof-Gubben som glömde. Dockteater med humor, värme och lekfullhet vävs samman viktiga ämnen. Karaktären "Olof" skapas och spelas av Ivan Monthan från Teater Mo. Målgrupp: 2-6 år

Se filmerna med Olof och Teater Mo här

Kontakt och support

Mejla eller ring samordnare Kimberley Gustavsson på e-post: kimberley.gustavsson-lorne-mc-dougall@norrtalje.se och telefon: 0176-74768.

Till Kultur
Senast ändrad: 2022-07-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.