Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Upplev skolbio

Norrtälje kommun erbjuder skolbio sedan 2007. På grund av Corona-pandemin genomförs inga visningar på biograf. På denna sida finner ni information som skolbio och teater som ni kan streama utan kostnad.

Streama kulturupplevelser utan kostnad

Under hösten 2020 och till 31 mars 2021 köpte Kultur- och fritidskontoret in streamingtjänsten Film och skola från Swedish film. Från 1 april 2021 rekommenderar vi att ni skapar ett konto på www.filmriket.com. Här finns 17 kvalitativa skolbiofilmer som bland annat Giraffada, Varje ansikte har ett namn, Little Wing och Girls and boys. Det finns fina lärarhandledningar till alla filmer.

Skapa ett konto och sätt igång och streama kvalitativ skolbio.

Läs om Filmriket och alla filmer här.

Registrera er för Filmriket genom att klicka här.

Se alla Filmrikets övningar som är knutna till läroplanen.

Läs mer om Film och skola-sidan från Swedish film här.

Stockholm junior filmfestival

Alla lärare och personal i skola och förskola får gärna skapa ett konto och njuta av ett trettiotal utvalda filmer. Visningarna är helt gratis och se till att boka din film redan nu för att sedan under festivalveckan den 19-24 april arrangera din egen filmvisning i klassrummet.

Årets filmer är hämtade från världens alla hörn och berör ämnen som vänskap, kärlek, mobbning och sorg – teman som vi samlat under olika #HASHTAGS i programmet för att du så lätt som möjligt ska hitta en film som passar just din klass. Vid varje titel finner ni också både åldersrekommendationer och information om språk och textning.

Notera att filmerna visas för första gången i Sverige så merparten av filmerna har därför engelskt tal eller textning.

Läs om Stockholm junior filmfestival genom att klicka här.

Norrtälje kommun bjuder på digital teater

Norrtälje kommun erbjuder alla kommunens invånare möjlighet att se musikteater Surr! och monologen Komma ut och ni kan läsa mer och boka plats på webben. Läs mer om Digital teater genom att klicka här.

Streamad teater

Från Riksteater - Du har hela livet, habibi

Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension. Hur är det att växa upp i ett mellanförskap och känna sig som en utomjording? Hur upplevs mobbing och vad krävs för att överleva skolan – och hur skiljer det sig från vuxenlivets utmaningar och samhällets osynliga regler?

Målgrupp 12-18 år

Besök Riksteaterns sida och se "Du har hela livet, habibi" här.

Från Teater Mo - Movisionen

Följ länken nedan för att se roliga, tänkvärda och spännande youtube-klipp med dockteatern om "Olof- Gubben som glömde". Med humor och lekfullhet vävs viktiga ämnen in i historien. Karaktären "Olof" skapas och spelas av Ivan Monthan från Teater Mo. Han turnerade på flera av kommunens förskolor under hösten 2020.

Målgrupp: 2-6 år

Se filmerna med Olof och Teater Mo här

 

 

Till Kultur
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.