Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Konst i offentlig miljö

Konst i ån
Den tid ligger redan långt tillbaka, då intresset för och förmågan att förstå konst ansågs vara privilegiet för ett fåtal. I våra dagar äro både intresset och förståelsen för konst i god växt. Konsten är på väg att bliva allas egendom.

Så uttryckte sig ecklesiastikminister Arthur Engberg 1937 inför bildandet av Statens konstråd.

Den offentliga konsten är en del av en plats själ. Konstverk har i alla tider haft betydelse för människors liv i arbete och vardag. I modern tid har stat, landsting och kommun ansvarat för en stor del av tillkomsten av den offentliga konsten.

Tidigare i historien och även i våra dagar är också privata initiativ upphovet till den publika konsten. Fastigheter byter också ägare, och därmed även konstverken.

Oavsett ägande är konst i offentlig miljö ämnad för allas beskådan. I Norrtälje kommun med de tre huvudorterna Norrtälje, Rimbo och Hallstavik har vi ett flertal konstverk utomhus att glädja oss åt. Vissa försvinner, nya kommer till. Sammanställningen Konst i offentlig miljö vägleder dig till den offentliga konsten.

Ladda ned katalogen nedan.

Besök Norrtälje konsthalls hemsida, klicka här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.