Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Etapp 8 Vigelsjö - Roslagsbro

Vigelsjö - Roslagsbro 14 kilometer.

Vigelsjö är en knutpunkt för Roslagsleden som förbinder den nya delen med den gamla. Här finns servering och campingplats med stugor, boulebanor, elljusspår, strand och möjlighet till bad vid sjön Lommaren med mera. Vigelsjö naturreservat är ett härligt friluftsområde med både skogar och öppna marker. Delar av området har högt naturvärde, till exempel Vigelsjö lund där man bland annat kan hitta gulsippa.

Från Vigelsjö gård fortsätter leden i rik natur, förbi Färsna 4H-gården och Café Tupplidret som har öppet året runt. Här visar Veterantraktorklubben gamla fina veterantraktorer och tidsenliga redskap.

Från Färsna till Roslagsbro erbjuds vandring längs stigar, grusväg och körväg. Här går Roslagsleden parallellt med Broströmmen, en 14 kilometer lång paddlingsled mellan Brosjön och Norrtäljeviken. Varför inte stanna till vid badplatsen Gillfjärden och ta ett dopp?

Vid Roslagsbro kyrka finns en lämplig iläggningsplats för kanoter. Kyrkan, som har anor från 1200-talet, är väl värd ett besök.

Vid Broströmmen i Roslagsbro finns en mindre parkeringsplats och flera busshållplatser med anslutning till Norrtälje.

Vid slutet av etappen finns även möjlighet till övernattning på Vårlyckans vandrarhem. Läs mer om Vårlyckans vandrarhem här.

Till Idrott, motion och friluftsliv
Senast ändrad: 2014-11-26
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.