Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Etapp 7 Penningby - Vigelsjö

Penningby - Vigelsjö 22 kilometer.

Titta gärna runt vid Länna gamla prästgård och gör en kulturhistorisk tidsresa från år 1703 till 1959. Intill prästgården ligger det åttkantiga "Silverdasset", med färgade glasrutor. Genom dörren stiger man in i det trehåliga hemlighuset, byggt år 1916 av kyrkohedern Carl Silwer inför visitation av ärkebiskop Nathan Söderblom. 

Väl inne i Roslagens huvudstad Norrtälje passerar leden de vackra villorna i Kvisthamra på vägen ut till Kärleksudden. Här finns sommarkafé och havsbad. Gör gärna en liten avstickare över träbron till Borgmästarholmen. Norrtälje fick sina stadsprivilegier 1622, men stora delar brändes ner av ryssarna år 1719. På 1730-talet byggdes Wallinska gårdarna vid Lilla Torget och Rådhuset på Stora Torget. På 1800-talet var Norrtälje en av Östersjöns mest populära badorter – känd för sin välgörande gyttja.

I dag är Norrtälje en idyllisk liten stad med genuin bebyggelse. Här lockar butiker, krogar och kaféer, konst evenemang och museer – året runt. Missa inte Pythagoras industrimuseum och Norrtälje konsthall. Norrtäljeån mitt i stan frestar med havsöring för flugfiskaren.

Mellan Lännaby vägskäl och Sågen har leden upphört. Skyltar och färgmarkering är borttaget av skötselansvarig.

Till Idrott, motion och friluftsliv
Senast ändrad: 2014-11-26
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.