Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Etapp 4 Lövhagen - Domarudden

Roslagsleden: Lövhagen - Domarudden 12 kilometer.

Vid Lövhagen korsar Roslagsleden åter den gamla Postvägen mellan Stockholm och Åbo. Ett par kilometer söderut, längs gamla Norrtäljevägen, ligger byn Ösby med sin postgård längs Drottning Kristinas gamla postväg mellan Stockholm och Åbo. Till Lövhagen finns bussförbindelse, men inga parkeringsplatser.

Efter Lövhagen är leden under ett par kilometer dragen efter en asfalterad väg. Därefter är det mest vandring längs skogsbilvägar fram till Domaruddens friluftsgård vid Drängsjön.

Vindskyddet vid Lilla Harsjön ligger mycket naturskönt och inbjuder till en vilopaus, kanske kombinerat med ett dopp i sjön. Området kring sjön Tärnan har stora naturvärden med de många sjöarna, gammelskogarna och den rika kulturbygden. Området är i dag naturreservat.

Etappmål är Domaruddens friluftsgård i naturreservatet vid Drängsjön. Här väntar barnvänligt bad och ädelfiske av bland annat bäckröding och regnbåge. Fiskekort säljs vid anläggningen som också hyr ut fiskeredskap och båtar Domarudden är också start eller mål för Blå leden – vandringsleden som går till Vaxholm via Rydbo, Ladvik och Ellboda.

Senast ändrad: 2023-02-27