Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Naturstigen på Södra bergen

Naturstigen på Södra bergen är en stig för både stora och små, där endast fantasin sätter gränser.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Södra bergens naturstig

Naturstigen är en nyetablerad upptäcktsstig för både stora och små uppe på Södra bergen. Här kan du njuta av utsikten, titta till hur trollen bor och samtidigt få dig en dos av naturen precis intill staden. Stigen har sin början på Lennart Torstenssons väg och går i en slinga upp på berget och ner igen samma väg. Vid starten finns möjlighet att parkera barnvagnen, då denna inte är lämplig att ta med på stigen på grund av berg, rötter och stenar. När du vandrar stigen ska du följa de lila ledmarkeringarna.

Trollens värld

Redan efter första backen kan du se hur Täljetrollen bor och ju längre upp på berget du kommer desto fler spår av trollen kan du hitta. Ta en tur via byn och upp i dalen och speja ut över Norrtäljes vidder. Stigen innehåller flera olika etapper som bjuder in till både lek och lär  där bara fantasin sätter gränser. Håll ögonen öppna för kanske ser du en och annan liten Gluttare i skogen, stenar i glada färger som håller koll på vad som händer. Vid stigens ände kan du ta en välbehövlig paus vid rastplatsen, där det även går att grilla.

Upptäck stigen med förskolan

Vi vill sänka tröskeln till naturen, därför satsar vi på stadsnära friluftsliv i form av en upptäcktsstig för de yngre barnen. Historien om berget och de väsen som lever där kommer att finnas tillgänglig som utskrift för de förskolor eller familjer som enkelt vill ha ett material att gå efter vid promenader på stigen. Hur kom guldet till Dalen och varför finns det dörrar i berget? Upptäck stigen på egen hand eller berätta historien om Täljetrollen. Historien kommer inom kort.

Tänk på att du går stigen på naturens villkor och på egen risk.

Till Idrott, motion och friluftsliv
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.