Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Åse Frid - Ofullständigt lexikon/Uncomplete dictionary

Norrtälje Konsthall. Nästa tillfälle: 19 sep kl. 12:00 Visa alla tider

 

Norrtälje konsthall har den stora glädjen att få presenterar konstnären Åse Frid med utställningen Ofullständigt lexikon/Uncomplete dictionary.

Åse Frid arbetar med konst i skärningspunkten mellan text och bild. Framför allt är det med vattenbaserade medier som hon undersöker relationen mellan språk, bild, dröm, seende, förståelsen och icke-förståelsen i det mellanmänskliga kommunikationsdramat.

Ofta styrs arbetet av regler som har med det minituösa att göra; bilden målas sakta fram med akvarell och tusch runt de ihåligt tecknade bokstäver som utgör målningens ”varp”.

I utställningen Ofullständigt lexikon/Uncompleted dictionary är den språkliga och bildmässiga översättningens olika problem centralt, parallellt med en närhet till dålig och ovärdig humor.

Ett exempel är bildsviten ” Swedish-Foreign False Friends Glossary”, en serie runt text framtecknade bilder med tusch, akvarell och grafit, som består av så kallade ”falska vänner”; ord på två språk som liknar varandra men som betyder olika saker,
t ex ”stock/stock”, som refererar till börsen och till en trästock, eller "barn/barn"; lada/barn. Ordparen följer varandra i i slingrande former, och den sakta framväxande bilden skapar nya betydelser, eller kanske icke-betydelser, som ett shamanistiskt mantra där orden bokstavligen ringas in.

 

Mer om evenemanget

Plats/lokal
Norrtälje Konsthall
Tid
Kl. 12:00-17:00
Datum

Antal tillfällen: 22 st

Visa kalender
  • september: 19 20 21 22 24 25 26 27 28 29
  • oktober: 1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13
Arrangör
Norrtälje konsthall
Kontaktinformation
Adress
Galles gränd 7
761 30 Norrtälje
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.