Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Art-Plunge - En VR-Upplevelse

Norrtälje Konsthall. Nästa tillfälle: 18 jan kl. 00:00 Visa alla tider

Art Plunge är en Virtual Reality-upplevelse där du kan få känslan av att bli förflyttad till kända målningars inre världar. Martin Eklund och Martin Christensen (Space Plunge) har skapat Virtual Reality-tolkningar av konstverk som Mona Lisa, Stjärnenatt i Saint-Rémy, Venus födelse och Adams skapelse.

Med Art Plunge undersöker Martin och Martin föreställningen om hur en traditionell målning kan gestaltas i Virtual Reality och hur olika gränser suddas ut i omvandlingsprocessen. Gränserna mellan deras tolkning och originalmålningen, mellan teknologi och konstnärskap och mellan då och nu.

Martin och Martin återskapar elementen från målningarna i 3D troget originalet och lägger till subtila animationer och ljud. De designar också förlängningar av målningarnas rum (det som skulle kunna finnas utanför ramen). På det viset kan du i Virtual Reality bli helt omsluten av målningens värld.

Mer om evenemanget

Plats/lokal
Norrtälje Konsthall
Datum

Antal tillfällen: 2 st

Visa kalender
  • januari: 18 19
Arrangör
Norrtälje konsthall
Kontaktinformation
Adress
Galles gränd 7
761 30 Norrtälje
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.