Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Simskola på Rimbo badhus

På Rimbo badhus finns olika nivåer av simundervisning. Vi har simskola för både barn och vuxna.

Vår simskola riktar sig till alla åldrar och leds av simlärare utbildade av SLS (Svenska Livräddningssällskapet). 

Anmäl dig till simskola
Du kan anmäla dig eller ditt barn till simskola i vår e-tjänst, där betalar du även för kursen. Anmälan och betalning kan också göras i vår reception. I e-tjänsten hittar du hela vårt kursutbud. Inloggning krävs och du skapar själv dina inloggningsuppgifter i e-tjänsten.

Med tanke på Covid19 har vi halverat antalet platser i varje grupp. Tillsvidare erbjuder vi endast Grodor då detta är en prioriterad grupp. I dusch- och omklädningsrum har varje grupp max 15 min på sig före och efter lektionen. Detta för att säkerställa att vi kan hålla avstånd.

Här anmäler du dig till simskola. 

 

 

Information om behandling av personuppgifter

För mer information, kontakta oss på Rimbo badhus:
Telefon 0175-740 05

 

BOJfriend
 

Till BOJfriendgruppen är barn mellan 3-5 år välkomna.

Här behövs inga förkunskaper. Vi har med oss en förälder i vattnet och övar med BOJfriends egna simhjälpmedel.

Groda med vuxen
 

Groda med vuxen i vattnet från det år man fyller 5. Här behövs inga förkunskaper.

Vi övar genom lek och vattenvaneövningar för att känna oss trygga i vattnet. Vi lär oss arm- och bentag och börjar öva grunderna för ryggsim och vattensäkerhet. Så småningom kan vi simma 10 meter.

 Groda
 

Groda är man från det år man fyller 6. Här behövs inga förkunskaper.

Vi övar genom lek och vattenvaneövningar för att känna oss trygga i vattnet. Vi lär oss arm- och bentag och börjar öva grunderna för ryggsim och vattensäkerhet. Så småningom kan vi simma 10 meter.

 Säl
  Fortsättningsgrupp 1.

Vi har lärt oss simma 10 meter på djupt vatten och tränar nu vidare för att klara ännu längre! Vårt mål är att simma 25 meter bröstsim samt 10 meter ryggsim med liksidiga arm- och bentag.

 Haj
 

Fortsättningsgrupp 2.

För att bli Haj ska man kunna simma 25 meter bröstsim. Vi tränar upp vår teknik och siktar på 200 meter bröstsim och 50 meter ryggsim. Vi provar också på livräddning.

 Märkesgrupp/livräddning 
  Deltagarna ska vid kursstart kunna simma 200 meter bröstsim.

Vi utökar våra simkunskaper tekniskt, blir ännu bättre på att flyta och trampa vatten. Vi tränar också mycket livräddning.

Vuxensimskola
 

Vi erbjuder simkurser för dig som är vuxen och som inte tidigare haft möjligheten att lära dig simma. Med utbildade instruktörer lär vi dig simma från grunden. Vi tränar vattenvana och simteknik. Vi tränar också bort vattenrädsla.

Kursen går lördagar och nu kan du själv välja när det passar dig bäst att starta!

För att undvika överbokningar uppdaterar vi platsantalet och kursstarter kontinuerligt. Detta medför att det kan finnas plats eller senare datum för kursstart även om det ser fullt ut på hemsidan.

Hör av dig till oss så stämmer vi av!

rimbobadhus@norrtalje.se / 0175-740 05

 

Du är välkommen tillbaka till samma grupp flera gånger tills du är redo att gå vidare till nästa steg. Hos oss är Grodorna prioriterade och övriga grupper genomförs i mån av plats. 

Senast ändrad: 2014-03-05
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.