Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Här är nya reglerna för badhusen – gäller från 10 januari

Den 23 december införde Norrtälje kommun max antal besökare för att minska risken för smittspridning av covid-19. Här kan du läsa allt om hur du kan bada säkert, vilka regler som gäller – och hur du fryser ditt årskort.

Konst, Jesper Nyrén, Norrtälje badhus

Den 23 december 2021 infördes nya riktlinjer för covid-19, vilket fick kommunen att återinföra ett tak på maximalt antal besökare på de tre badhusen, det vill säga Norrtälje badhus, Rimbo badhus och Hallstavik badhus.

På grund av högt besökstryck under jullovet återinförde Norrtälje badhus också bokningsbara badpass från och med den 30 december och Rimbo badhus från och med den 2 januari. Jullovets bokningsbara pass sträcker sig fram till och med den 9 januari. Hallstavik badhus kunde fortsatt ha fritt insläpp under hela lovet.

Läs på denna länk vad som gäller fram till och med 9 januari 2022.

Detta gäller från 10 januari 2022

Samma restriktioner gäller på samtliga badhus, 10 kvadratmeter per person, men badhusen har lite olika lösningar för att följa restriktionerna. Se avsnittet för respektive badhus.

Avboka din tid om du får förhinder

För att ge så många som möjligt chansen att besöka våra badhus, ber vi dig att avboka din tid om du får förhinder. Du gör det på samma sätt som du bokar, eller ringer till badhuset. 

Frysning av kort

Då införandet av bokningsbara pass under jullovet och ovan kategorier är det möjligt att vid förfrågan frysa eller flytta fram användningstider för sina årskort. Detta sker enligt nedan:

  • Frysning av årskort: Vid förfrågan kan vi frysa ditt årskort. Kortet blir fryst från det att förfrågan har inkommit till badhuset. Frysta kort kommer att öppnas upp automatiskt när besök är möjligt utan att förboka pass eller när kunden själv ber om detta. Upplåsta kort på begäran av kund kan inte frysas en andra gång.
  • Framflyttning av datum kopplat till bokningsbara dagar på jullovet: Vid förfrågan kan vi flytta fram slutdatum för ett årskort med lika många dagar som Norrtälje badhus och Rimbo badhus hade bokningsbara dagar på jullovet.
    Norrtälje badhus: 30 dec–9 jan = 11 dagar
    Rimbo badhus: 2–9 januari = 8 dagar
  • Vi gör i dagsläget inga återköp av årskort i samband med ovan restriktioner. För återköp gäller sedvanliga rutiner och krav för detta.

Stort individuellt ansvar

I dagsläget ligger ett stort ansvar på individen utifrån Folkhälsomyndighetens nuvarande allmänna råd. Du bör som enskild bedriva dina fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.

Det kan du till exempel göra genom att:

  • Undvik trängsel och håll avstånd till andra.
  • Stanna hemma om du har förkylningssymtom (också om dina symtom är milda).
  • Tvätta händerna ofta och noggrant.

Badhusen kommer att ha tydligt uppsatta regler för att göra det enklare för dig som besökare att hålla avstånd och undvika trängsel.

Badhusen har flest besökare under den verksamhet som är för födda 2002 och senare. Bäst tid att besöka baden för att undvika risk för trängsel är under våra bokningsbara badpass.

Bilder från NorrtäljeFoto: Per Grothwww.pergroth.com

Regler Norrtälje badhus från 10 januari

För att undvika trängsel och samtidigt ge möjlighet för besökare födda 2002 och senare att öva på sin simkunnighet kommer Norrtälje badhus från och med den 10 januari att dela upp sin verksamhet i tre kategorier:

1. Bokningsbara pass för motionssim– med maxantal

Kategori: för vuxna, åldersgräns 16 år

2. Bokningsbara pass för allmänhet– med maxantal

Kategori: för alla åldrar

3. Verksamhet för födda 2002 och senare– inget maxantal

Kategori: för allmänhet födda 2002 och senare inklusive simskolor och föreningsliv. Insläpp kan stängas temporärt för invånare som ej tillhör förenings eller bokad simskola. Alla besökare ska undvika trängsel och hålla avstånd. Detta kan innebära kö och väntetid vid duschar och i omklädningsrum. Alla icke simkunniga och alla barn under 12 år behöver åtföljas av medföljande vuxen som ska byta om till lättare klädsel för att kunna hjälpa sitt barn om en nödsituation uppstår. Medföljande vuxna tillåts inte bada i badhusets bassänger eller nytta badhusets duschar. Under denna kategori inpasserar medföljande vuxen utan kostnad. Denna tid är avsatt för barn och unga som i första hand behöver träna på sin simkunnighet. Barn och unga som behöver hjälp och stöd av en vuxen hänvisas till allmänhetens bokningsbara tider.

Alla bastur i samtliga kategorier och badhus är stängda tills vidare. Tider för ovan tre kategorier finns på hemsidan för respektive badhus.

Så bokar du badpass på Norrtälje badhus och Rimbo badhus

Till Norrtälje badhus webbsida

Rimbo hösten 2021

Regler Rimbo badhus från 10 januari

För att få besöka Rimbo badhus behöver du boka plats, på samma sätt som skett sedan 30 december 2021. 

Så bokar du badpass på Norrtälje badhus och Rimbo badhus

Till Rimbo badhus webbsida

Regler Hallstavik badhus från 10 januari

Du behöver i nuläget inte boka plats för att besöka Hallstavik badhus. Men restriktionerna gäller, så skulle badhuset vara fullt kan du behöva vänta på att få komma in. 

Till Hallstavik badhus webbsida

 
 
Till Bad i Norrtälje kommun
Senast ändrad: 2022-01-07
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.