Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Röstkort

Röstkorten skickas ut så att de beräknas nå alla röstberättigade i tid till att förtidsröstningen börjar.

Valmyndigheten skickar ut röstkort till alla röstberättigade (drygt 7 miljoner personer). Röstkorten skickas ut så att de beräknas nå alla röstberättigade i tid till att förtidsröstningen börjar, dvs. senast 18 dagar före valdagen. De uppgifter om
namn och adress som trycks på röstkortet hämtas från folkbokföringen 30 dagar före valdagen, dvs. den 26 april.

På röstkortet framgår även till vilken kommun och vilket valdistrikt som en förtidsröst ska skickas om väljaren förtidsröstar. Observera att öppettider för förtidsröstningslokaler inte kommer finnas med på röstkortet. Öppettider hittar du på angränsade sida här intill (Här kan du förtidsrösta).

En väljare kan rösta i sin ordinarie vallokal utan röstkort. Vid röstning i en förtidsröstningslokal inom landet måste väljaren ha röstkortet med sig om det inte finns möjlighet att skriva ut ett dubblettröstkort i röstningslokalen.

De röstberättigade som anser att röstkortet innehåller fel (t.ex. fel rösträtt) kan hos länsstyrelsen begära rättelse i röstlängden fram till och med 12 dagar innan valet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.