Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Rösta med ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en röstningslokal och inte känner någon som kan vara bud åt dig, kan Norrtälje kommun ordna med en ambulerande röstmottagare.

Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst.

Hjälp med att iordningställa din röst

Du som inte själv kan göra i ordning din röst, det vill säga sätta kryss för en kandidat och/eller stoppa ner valsedeln i valkuvertet, kan be någon av de röstmottagarna om hjälp. Röstmottagarna får inte berätta för någon vad du har röstat på. Om du röstar via en ambulerande röstmottagare i ditt hem eller annan plats så kan också den personen hjälpa dig.

Du som bor i egen bostad

Om du bor i egen bostad och har behov av att en ambulerande röstmottagare kommer hem till dig så kontaktar du Norrtälje kommun för att boka in en tid och dag. Det gör du genom att ringa kommunens Kontaktcenter på telefon 0176-710 00, välj knappval 3.

Du som bor på ett omsorgsboende eller är inlagd på sjukhuset

Om du bor på, eller under valperioden befinner dig på ett omsorgsboende eller en sjukhusavdelning och har behov av att en ambulerande röstmottagare behöver du inte själv boka det hos kommunen. Den verksamhet du bor eller vistas på ska boka ambulerande röstmottagare så att alla boenden/patienter i verksamheten kan rösta. Det bör i så fall ha skett innan förtidsröstningen sätter igång den 8 maj. 

Men det går förstås också att som privatperson, som kvalificerar sig till att ha ambulerande röstningsmottagare, att anmäla till kommunen att man önskar besök av en ambulerande röstmottagare.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.