Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Val till Europaparlamentet 2019

Den 26 maj 2019 var det val till Europaparlamentet med förtidsröstning från den 8 maj. Sverige är en representativ demokrati och när du röstar väljer du de partier och personer som du vill ska representera dig i de politiska organen; riksdagen, kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och Europaparlamentet.

Val till EU-parlamentet

Val till EU-parlamentet

Vart femte år är det val till Europaparlamentet, så kallat EU-val. Då väljer invånarna i Sverige och de andra EU-länderna vilka som ska representera dem i Europaparlamentet. Sverige har 20 av 751 platser. Storbritannien lämnar eventuellt EU. När det sker kommer antalet ledamöter att minskas till 705 och Sverige får då ytterligare en mandat och därmed 21 platser.

Se preliminära valresultatet och följ den slutliga rösträkningen på Valmyndighetens webbplats

EU är en union mellan 28 europeiska länder där Sverige är medlem sedan 1995.

I samband med EU-valet har du möjlighet att göra en insats för demokratin och arbeta som röstmottagare. Se information om hur du gör i sida här intill.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.