Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Förtidsröstning

Söndagen den 11 september 2022 är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Förtidsrösta från 24 augusti.

Man i vallokal

Att förtidsrösta

Du som inte kan eller vill rösta i din vallokal på valdagen kan rösta i förtid i en röstningslokal. Det går att förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i hela landet från och med att förtidsröstningen startar den 24 augusti, till och med valdagen den 11 september. I Norrtälje kommun erbjuds 13 lokaler där du kan förtidsrösta under perioden, men på valdagen är det endast på kommunhuset Ankaret som det går att förtidsrösta.

För att kunna förtidsrösta behöver du ditt röstkort och en giltig ID-handling, alternativt någon som kan styrka din identitet tillsammans med egen giltig ID-handling.

Du kan få hjälp i vallokalen

Om du kan ta dig till en röstningslokal men inte själv kan göra i ordning din röst kan du ta hjälp av någon som arbetar som röstmottagare i lokalen eller av någon annan som du själv väljer. Det är alltid du som bestämmer om du vill ha hjälp och vem du i så fall vill ta hjälp av.

Om du väljer att ta hjälp av en röstmottagare så får hen inte berätta för någon annan hur du röstat, röstmottagarna har tystnadsplikt. Alla val- och röstningslokaler ska vara tillgängliga för personer med funktionsvariation. Om du ändå inte kan ta dig in i lokalen kan röstmottagarna hämta upp rösten utanför lokalen.

Lokaler och öppettider för förtidsröstning

Lokaler och öppettider förtidsröstningen 2022 hittar du på valmyndighetens webbsida.

Om du behöver ett nytt röstkort

Valmyndigheten skickar röstkort till alla röstberättigade och röstkorten ska vara framme senast den 24 augusti. Om du inte har fått eller inte har kvar ditt röstkort kan du beställa ett nytt, ett så kallat dubblettröstkort. Valmyndigheten, länsstyrelser, kommuner, och utlandsmyndigheter kan alla tillhandahålla dubblettröstkort från och med den 15 augusti till och med valdagen den 11 september.

Om du behöver ett nytt röstkort kan du få det i dessa förtidsröstninglokaler under ordinarie öppettider för förtidsröstning (se ovan):

  • Norrtälje stadsbibliotek
  • Kommunhuset Ankaret (Kontaktcenter)
  • Hallstavik bibliotek
  • Rimbo bibliotek


Du kan även beställa ett nytt röstkort och få det skickat till dig, antingen per post eller e-post. Kontakta då Kontaktcenter på telefonnummer: 0176-710 00 eller e-post: kontaktcenter@norrtalje.se.

 

Senast ändrad: 2022-09-12
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.