Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänstens organisation

Räddningstjänstens verksamhet är fördelad på fem enheter: Heltid, Deltid & utbildning, Drift & underhåll, Samhällsskydd samt Brandskyddskontroll.

Heltid

Enheten "Heltid"  ansvarar för den del av utryckningsverksamheten som är bemannad med heltidsanställda brandmän och som utgår ifrån brandstationen i Norrtälje. Heltidsstyrkan genomför räddningsinsatser, egen övning och utbildning, service samt underhåll av  organisationens fordon och material.

Deltid & utbildning

Enheten "Deltid & utbildning" ansvarar för den del av utryckningsverksamheten som är bemannad med brandmän i beredskap och som utgår från ytterstationerna Rimbo, Hallstavik, Älmsta och Blidö. Deltidstyrkorna genomför räddningsinsatser, egen övning och utbildning, service samt underhåll av fordon och material. Enheten ansvarar för samtlig operativ personal vad gäller utbildnings- och övningsverksamhet. Samarbeten med frivilliga och brandvärn ligger också under ansvaret.

Drift & underhåll

Enheten "Drift & underhåll" ansvarar för inköp och underhåll av räddningstjänstens fordon, båtar, teknikutrustning, materiel och lokaler.

Samhällsskydd

Enheten "Samhällsskydd" ansvarar för genomförandet av regelbunden tillsyn av verksamheters brandskydd. Vid behov genomförs även händelsebaserad tillsyn. Enheten hanterar remisser från andra kommunala förvaltningar och myndigheter och ansvarar för information och rådgivning till företag och invånare. Beslut om tillstånd för hantering av brandfarliga och explosiva varor ligger också inom ansvarsområdet.

Brandskyddskontroll

Enheten "Brandskyddskontroll" är under uppbyggnad och kommer från och med april 2022 genomföra brandskyddskontroll av eldstäder och imkanaler i kommunen. Enheten ansvarar också för kontroll och uppföljning av sotningsverksamheten som utförs av extern entreprenör, samt beslut om tillstånd för egensotning.

 

Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2018-11-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.